недеља, 20. фебруар 2011.

Grčki sutlijaš

14


- 1 l mleka
- 120 gr pirinča
- 90 gr šećera
- 2 žumanca
- 2 kašike kukuruznog brašna
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1 kašika rendane kore limuna 
- štapić cimeta
- mleveni cimet


Od litre mleka u posebnu šerpicu odvadite 3 kašike . Ostalo mleko stavite da provri . U provrelo mleko stavite štapić cimeta , rendanu koru limuna i pirinač. Kuvajte na umerenoj temperaturi oko 15-20 minuta tj dok skoro svo mleko ne uvri. U međuvremenu, u onih 3 kašike mleka stavite kukuruzno brašno i žumanca, promešajte žicom za mućenje i stavite na laganu vatru da kuva dok se ne zgusne neprekidno mešajući. Šećer izmešajte sa ekstraktom vanile. U gotov puding dodajte skuvanu smesu od žumanaca i šećer sa vanil ekstraktom i mešajte dok se sve lepo ne zgusne. Izvadite štapić cimeta, rasporedite sutlijaš u činijice po želji i ostavite da se ohladi. Ohlađen sutlijaš pospite mlevenim cimetom i  uživajte! 
P.S. Sutlijaš pripremljen na ovakav način je sjajan ! Po želji dodajte komadiće voća - moj suprug je stavio pomorandže i u slast pojeo pune dve činijice !Recept sam prilagodila  svom ukusu ! Prijatno !

Related Posts:

  • Čokoladni kolač- 4 jaja- 250 gr margarina- 200 gr šećera- 200 gr brašna- 150 gr čokolade (mlečne, za kuvanje...) - 100 gr gustina- 30 gr kakao praha- 3 kašike m… Read More
  • Kolač sa kikirikijem- 2 jaja- 4 dl jogurta- 300 gr brašna- 200 gr šećera- 100 gr neslanog pečenog kikirikija- 50 gr kakao praha- 1 dl ulja- 1 kašičica sode bikarbone… Read More
  • Čoko-keks- 125 gr brašna- 125 gr margarina- 50 gr šećera u prahu - 50 gr pudinga od čokolade- 2 kesice vanil šećera Sve sastojke sjedinite i umesite … Read More
  • Kolač sa pirinčem i jabukama- 1 l mleka- 1 kg jabuka - 200 gr pirinča- 100 gr šećera+3 kašike- 3 jajeta- 2 kesice vanil šećera- malo cimeta- sok od jednog limuna- 1 kašika m… Read More
  • MelomakaronaZa kolačiće Vam je potrebno :- 3 čaše brašna (čaša od 2dl)- 1,5 šolja ulja- 1 šolja griza- 1 šolja šećera- 3/4 šolje soka od pomorandže- 1/4 šolje rak… Read More

14 коментара:

  1. fantastično izgleda Jovana!
    Pusa.

    ОдговориИзбриши
  2. U, sad si me podsetila da uskoro moram da oprobam jedan grčki recept koji čuvam u šteku već mesecima. Inače sam veliki ljubitelj sutlijaša, retko pravim jer sve sama pojedem.

    ОдговориИзбриши
  3. Uuuuu, ovo zvuci predivno!!! Super su ti i fotkice :)

    ОдговориИзбриши
  4. Nisam nikad jeo ali voleo bih da probam, lepo izgleda...

    ОдговориИзбриши
  5. Kukuruzno brašno sigurno daje novu dimenziju sutlijašu. meni je neizostavan cimet, a limun sam počela u skorije vreme da dodajem.

    ОдговориИзбриши
  6. Odlicno izgleda...kukuruzno brasno u sutlijasu zvuci jako zanimljivo! Sjajno uslikano!

    ОдговориИзбриши
  7. Koje iskušenje kad vidim ovako divnu hranu :)

    ОдговориИзбриши
  8. Ovo je definitivno moj favorit :) Bravo Jojo :)

    ОдговориИзбриши