недеља, 20. фебруар 2011.

Grčki sutlijaš

14


- 1 l mleka
- 120 gr pirinča
- 90 gr šećera
- 2 žumanca
- 2 kašike kukuruznog brašna
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1 kašika rendane kore limuna 
- štapić cimeta
- mleveni cimet


Od litre mleka u posebnu šerpicu odvadite 3 kašike . Ostalo mleko stavite da provri . U provrelo mleko stavite štapić cimeta , rendanu koru limuna i pirinač. Kuvajte na umerenoj temperaturi oko 15-20 minuta tj dok skoro svo mleko ne uvri. U međuvremenu, u onih 3 kašike mleka stavite kukuruzno brašno i žumanca, promešajte žicom za mućenje i stavite na laganu vatru da kuva dok se ne zgusne neprekidno mešajući. Šećer izmešajte sa ekstraktom vanile. U gotov puding dodajte skuvanu smesu od žumanaca i šećer sa vanil ekstraktom i mešajte dok se sve lepo ne zgusne. Izvadite štapić cimeta, rasporedite sutlijaš u činijice po želji i ostavite da se ohladi. Ohlađen sutlijaš pospite mlevenim cimetom i  uživajte! 
P.S. Sutlijaš pripremljen na ovakav način je sjajan ! Po želji dodajte komadiće voća - moj suprug je stavio pomorandže i u slast pojeo pune dve činijice !Recept sam prilagodila  svom ukusu ! Prijatno !

Related Posts:

  • Čokoladni kolač sa malinama - 5 jaja- 250 gr čokolade- 250 gr svežih malina- 225 gr margarina- 75 gr šećera- 75 gr brašna- 1 kesica vanil šećera- 1 kašičica cimeta Otopite čoko… Read More
  • Kolač sa sirom i malinama Za koru Vam je potrebno :- 250 gr krupnije mlevenog keksa - 80 gr margarina- 3 kašike meda- 2 kašike instant kafe (2u1, 3u1..)- 50 ml soka od l… Read More
  • Griz knedle sa šljivama - 200 gr pšeničnog griza- 3 dl mleka- 2 dl vode- 1 veće jaje- 2 kašike ulja- 2 kesice vanil šećera- prstohvat soli- šljive (količina po želji)- prezl… Read More
  • Pita sa šljivama i kupinama Za testo Vam je potrebno :- 340 gr brašna- 170 gr margarina- 40 ml hladne vode- 1 kašika šećera- 1 ravna kašičica soliPomešajte brašno sa šećerom i … Read More
  • Cool poslastica by RužaU okviru blogerske igrice FBI rukavice , koju je osmislila i pokrenula mamajac , istražujemo blog naše divne Mirjane sa bloga Cook… Read More

14 коментара:

  1. fantastično izgleda Jovana!
    Pusa.

    ОдговориИзбриши
  2. U, sad si me podsetila da uskoro moram da oprobam jedan grčki recept koji čuvam u šteku već mesecima. Inače sam veliki ljubitelj sutlijaša, retko pravim jer sve sama pojedem.

    ОдговориИзбриши
  3. Uuuuu, ovo zvuci predivno!!! Super su ti i fotkice :)

    ОдговориИзбриши
  4. Nisam nikad jeo ali voleo bih da probam, lepo izgleda...

    ОдговориИзбриши
  5. Kukuruzno brašno sigurno daje novu dimenziju sutlijašu. meni je neizostavan cimet, a limun sam počela u skorije vreme da dodajem.

    ОдговориИзбриши
  6. Odlicno izgleda...kukuruzno brasno u sutlijasu zvuci jako zanimljivo! Sjajno uslikano!

    ОдговориИзбриши
  7. Koje iskušenje kad vidim ovako divnu hranu :)

    ОдговориИзбриши
  8. Ovo je definitivno moj favorit :) Bravo Jojo :)

    ОдговориИзбриши