недеља, 20. фебруар 2011.

Grčki sutlijaš

14


- 1 l mleka
- 120 gr pirinča
- 90 gr šećera
- 2 žumanca
- 2 kašike kukuruznog brašna
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1 kašika rendane kore limuna 
- štapić cimeta
- mleveni cimet


Od litre mleka u posebnu šerpicu odvadite 3 kašike . Ostalo mleko stavite da provri . U provrelo mleko stavite štapić cimeta , rendanu koru limuna i pirinač. Kuvajte na umerenoj temperaturi oko 15-20 minuta tj dok skoro svo mleko ne uvri. U međuvremenu, u onih 3 kašike mleka stavite kukuruzno brašno i žumanca, promešajte žicom za mućenje i stavite na laganu vatru da kuva dok se ne zgusne neprekidno mešajući. Šećer izmešajte sa ekstraktom vanile. U gotov puding dodajte skuvanu smesu od žumanaca i šećer sa vanil ekstraktom i mešajte dok se sve lepo ne zgusne. Izvadite štapić cimeta, rasporedite sutlijaš u činijice po želji i ostavite da se ohladi. Ohlađen sutlijaš pospite mlevenim cimetom i  uživajte! 
P.S. Sutlijaš pripremljen na ovakav način je sjajan ! Po želji dodajte komadiće voća - moj suprug je stavio pomorandže i u slast pojeo pune dve činijice !Recept sam prilagodila  svom ukusu ! Prijatno !

Related Posts:

  • Sitni kolačiBajadera by Ruža - 350 gr suvih kajsija, suvih smokava i suvog grožđa (mešano) - 250 gr keksa (koristila sam plazmu) - 200 gr bele čokolade - 130 gr m… Read More
  • Brzi kolač sa makom- 200 gr brašna- 200 gr mlevenog maka- 180 gr šećera- 2 dl mleka- 1 dl ulja- 1 jaje- 1 kesica praška za pecivo- 1 kesica vanil šećera- 1 kašičica kaka… Read More
  • Kolač "Crna ruža" Za testo Vam je potrebno :- oko 600 gr brašna- 300 gr šećera u prahu- 100 gr margarina- 1 jaje- mleka po potrebi (oko 1dl ) - 1 kesica praška za… Read More
  • Desert sa grizom Za beli fil Vam je potrebno :- 4 dl mleka- 3 kašike griza- 3 kašike kokosa- 2 kašike šećera- 1 kašičica rumaU šerpicu stavite mleko, šećer i rum pa k… Read More
  • Šareni keksići- 300 gr brašna- 250 gr margarina- 125 gr šećera u prahu - 2 kašičice ekstrakta vanile- 1 kašičica cimeta- šećer u bojiIzmešajte cimet sa brašnom… Read More

14 коментара:

  1. fantastično izgleda Jovana!
    Pusa.

    ОдговориИзбриши
  2. U, sad si me podsetila da uskoro moram da oprobam jedan grčki recept koji čuvam u šteku već mesecima. Inače sam veliki ljubitelj sutlijaša, retko pravim jer sve sama pojedem.

    ОдговориИзбриши
  3. Uuuuu, ovo zvuci predivno!!! Super su ti i fotkice :)

    ОдговориИзбриши
  4. Nisam nikad jeo ali voleo bih da probam, lepo izgleda...

    ОдговориИзбриши
  5. Kukuruzno brašno sigurno daje novu dimenziju sutlijašu. meni je neizostavan cimet, a limun sam počela u skorije vreme da dodajem.

    ОдговориИзбриши
  6. Odlicno izgleda...kukuruzno brasno u sutlijasu zvuci jako zanimljivo! Sjajno uslikano!

    ОдговориИзбриши
  7. Koje iskušenje kad vidim ovako divnu hranu :)

    ОдговориИзбриши
  8. Ovo je definitivno moj favorit :) Bravo Jojo :)

    ОдговориИзбриши