- 6 dl mleka
- 80 gr pšeničnog griza
- 5 kašika jogurta
- 2 kašike šećera
- 2 kašike meda + za prelivanje
- 1 kašika rendane kore pomorandže
Stavite mleko sa šećerom, rendanom korom pomorandže i grizom da se kuva na umerenoj temperaturi dok se ne zgusne (oko 10-tak minuta) uz povremeno mešanje žicom za mućenje. Posebno pomešajte jogurt sa medom. Kuvani griz ostavite da se prohladi (15-tak minuta) povremeno mešajući da se ne stvori korica. Umešajte jogurt sa medom i sipajte u činije za serviranje i ostavite da se ohladi. Ohlađen griz prelijte sa medom i uživajte !
P.S. Aroma koju daje pomorandža je prosto savršena , a plus med - ! Odlična kombinacija ukusa koja će Vas oduševiti ! Količina meda za serviranje zavisi od toga u koliko činijica ćete podeliti griz ! Prijatno!
super!:)
ОдговориИзбришиJednostavno i veoma ukusno!!!
ОдговориИзбришиOdličan desert, brz za napraviti, drukčiji i, sigurna sam, jako, jako fini. Baš mi se sviđa!
ОдговориИзбришиDivna ideja.
ОдговориИзбришиSuper!
ОдговориИзбришиFenomenalno, ovo ce se deci sigurno dopasti :)
ОдговориИзбришиOdlican recept Jojo! Moja omiljena kasica na novi nacin :) Treba se ovoga setiti, svaka cast!
ОдговориИзбришиDekorativno ukomponovane boje. Izgleda odlicno, a recept je tako jednostavan!
ОдговориИзбришиJako fino izgleda. Super ideja!
ОдговориИзбришиKad čitam neke recepte ovdje na svim ovim divnim blogovima, tek onda vidim koliko toga propuštam jer ne jedem neku vrstu hranu, kao recimo griz.. Ni ne znam kakav griz ima okus :)
ОдговориИзбришиMoj sin od maleni voli griz a tvoj recept je nesto novo, ima da probam, jer lepo izgleda..
ОдговориИзбришиovo cu sigurno spremiti sutra za jelo :D
ОдговориИзбришиSjajno Jojo!!!!!
ОдговориИзбриши