недеља, 20. фебруар 2011.

Grčki sutlijaš

14


- 1 l mleka
- 120 gr pirinča
- 90 gr šećera
- 2 žumanca
- 2 kašike kukuruznog brašna
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1 kašika rendane kore limuna 
- štapić cimeta
- mleveni cimet


Od litre mleka u posebnu šerpicu odvadite 3 kašike . Ostalo mleko stavite da provri . U provrelo mleko stavite štapić cimeta , rendanu koru limuna i pirinač. Kuvajte na umerenoj temperaturi oko 15-20 minuta tj dok skoro svo mleko ne uvri. U međuvremenu, u onih 3 kašike mleka stavite kukuruzno brašno i žumanca, promešajte žicom za mućenje i stavite na laganu vatru da kuva dok se ne zgusne neprekidno mešajući. Šećer izmešajte sa ekstraktom vanile. U gotov puding dodajte skuvanu smesu od žumanaca i šećer sa vanil ekstraktom i mešajte dok se sve lepo ne zgusne. Izvadite štapić cimeta, rasporedite sutlijaš u činijice po želji i ostavite da se ohladi. Ohlađen sutlijaš pospite mlevenim cimetom i  uživajte! 
P.S. Sutlijaš pripremljen na ovakav način je sjajan ! Po želji dodajte komadiće voća - moj suprug je stavio pomorandže i u slast pojeo pune dve činijice !Recept sam prilagodila  svom ukusu ! Prijatno !

Related Posts:

  • Šnenokle- 1 l mleka - 9 kašika šećera  - 6 jaja - 1 kašika brašna - 1 kesica vanil šećera Stavite mleko sa 1 kašikom šećera i vanil šećerom da provri. U … Read More
  • Koh sa grizom- 6 jajeta - 12 kašika šećera - 12 kašika griza - 1,5 l mleka - 3 vanil šećera Umutite dobro jaja sa 6 kašika šećera pa dodajte kašiku po kašiku griza… Read More
  • ČupavciZa biskvit Vam je potrebno : - 4 jajeta- 3 šolje brašna (šolja od 2 dl)- 2 šolje šećera- 1,5 šolja mleka- 1 šolja ulja- 1 kesica praška za pecivo… Read More
  • Pita sa jabukamaZa testo Vam je potrebno: - oko 300 gr brašna - 200 gr margarina - 6 kašika hladne vode - 1 kašika šećera - pola kašičice soli Umutite margarin sa mik… Read More
  • Rolat sa džemom od jagoda - 5 jaja - 5 kašika šećera - 4 kašike brašna - džem od jagoda Odvojite žumanca od belanaca pa ulupajte čvrst sneg od belanaca. Žumanca dobro umutite … Read More

14 коментара:

  1. fantastično izgleda Jovana!
    Pusa.

    ОдговориИзбриши
  2. U, sad si me podsetila da uskoro moram da oprobam jedan grčki recept koji čuvam u šteku već mesecima. Inače sam veliki ljubitelj sutlijaša, retko pravim jer sve sama pojedem.

    ОдговориИзбриши
  3. Uuuuu, ovo zvuci predivno!!! Super su ti i fotkice :)

    ОдговориИзбриши
  4. Nisam nikad jeo ali voleo bih da probam, lepo izgleda...

    ОдговориИзбриши
  5. Kukuruzno brašno sigurno daje novu dimenziju sutlijašu. meni je neizostavan cimet, a limun sam počela u skorije vreme da dodajem.

    ОдговориИзбриши
  6. Odlicno izgleda...kukuruzno brasno u sutlijasu zvuci jako zanimljivo! Sjajno uslikano!

    ОдговориИзбриши
  7. Koje iskušenje kad vidim ovako divnu hranu :)

    ОдговориИзбриши
  8. Ovo je definitivno moj favorit :) Bravo Jojo :)

    ОдговориИзбриши