недеља, 20. фебруар 2011.

Grčki sutlijaš

14


- 1 l mleka
- 120 gr pirinča
- 90 gr šećera
- 2 žumanca
- 2 kašike kukuruznog brašna
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1 kašika rendane kore limuna 
- štapić cimeta
- mleveni cimet


Od litre mleka u posebnu šerpicu odvadite 3 kašike . Ostalo mleko stavite da provri . U provrelo mleko stavite štapić cimeta , rendanu koru limuna i pirinač. Kuvajte na umerenoj temperaturi oko 15-20 minuta tj dok skoro svo mleko ne uvri. U međuvremenu, u onih 3 kašike mleka stavite kukuruzno brašno i žumanca, promešajte žicom za mućenje i stavite na laganu vatru da kuva dok se ne zgusne neprekidno mešajući. Šećer izmešajte sa ekstraktom vanile. U gotov puding dodajte skuvanu smesu od žumanaca i šećer sa vanil ekstraktom i mešajte dok se sve lepo ne zgusne. Izvadite štapić cimeta, rasporedite sutlijaš u činijice po želji i ostavite da se ohladi. Ohlađen sutlijaš pospite mlevenim cimetom i  uživajte! 
P.S. Sutlijaš pripremljen na ovakav način je sjajan ! Po želji dodajte komadiće voća - moj suprug je stavio pomorandže i u slast pojeo pune dve činijice !Recept sam prilagodila  svom ukusu ! Prijatno !

Related Posts:

  • "Džem" od čokolade i banane - 180 gr šećera- 100 gr čokolade za kuvanje- 2 banane- 2 kašike soka od pomorandže- 1 kesica vanil šećeraStavite iseckane banane , šećer , vanil šeće… Read More
  • Čokoladni i kokos keksićiČokoladni keksići - 200 gr brašna - 150 gr šećera- 90 ml jogurta- 70 gr margarina- 20 gr kakaa- 2 štangle čokolade- 1 kesica vanil šećera- 1 kašičic… Read More
  • PRVI BLOG ROĐENDAN / Kesten rolat Poštovani blog prijatelji ,danas moj blog slavi PRVI ROĐENDAN , ima preko 150 000 poseta i 201 prijatelja ! Hvala Vam što ste uz mene i š… Read More
  • Brzi posni kolač - 1,5 čaša brašna (čaša od 2 dl) - 1 čaša šećera - 1 čaša hladne vode (možete da umešate 1 kašičicu nes kafe u vodu) - 1/2 čaše ulja - 1/2 čaše kakaa… Read More
  • Tortice sa kikiriki puterom - 250 gr lisnatog testa Razvucite lisnato testo i obložite podmazane manje kalupe za pite ili jedan veliki. Izbockajte testo na par mesta pa pecite n… Read More

14 коментара:

  1. fantastično izgleda Jovana!
    Pusa.

    ОдговориИзбриши
  2. U, sad si me podsetila da uskoro moram da oprobam jedan grčki recept koji čuvam u šteku već mesecima. Inače sam veliki ljubitelj sutlijaša, retko pravim jer sve sama pojedem.

    ОдговориИзбриши
  3. Uuuuu, ovo zvuci predivno!!! Super su ti i fotkice :)

    ОдговориИзбриши
  4. Nisam nikad jeo ali voleo bih da probam, lepo izgleda...

    ОдговориИзбриши
  5. Kukuruzno brašno sigurno daje novu dimenziju sutlijašu. meni je neizostavan cimet, a limun sam počela u skorije vreme da dodajem.

    ОдговориИзбриши
  6. Odlicno izgleda...kukuruzno brasno u sutlijasu zvuci jako zanimljivo! Sjajno uslikano!

    ОдговориИзбриши
  7. Koje iskušenje kad vidim ovako divnu hranu :)

    ОдговориИзбриши
  8. Ovo je definitivno moj favorit :) Bravo Jojo :)

    ОдговориИзбриши