понедељак, 21. фебруар 2011.

Aromatični griz

13


- 6 dl mleka
- 80 gr pšeničnog griza
- 5 kašika jogurta
- 2 kašike šećera
- 2 kašike meda + za prelivanje 
- 1 kašika rendane kore pomorandže


Stavite mleko sa šećerom, rendanom korom pomorandže i grizom da se kuva na umerenoj temperaturi dok se ne zgusne (oko 10-tak minuta) uz povremeno mešanje žicom za mućenje. Posebno pomešajte jogurt sa medom. Kuvani griz ostavite da se prohladi (15-tak minuta) povremeno mešajući da se ne stvori korica. Umešajte jogurt sa medom i sipajte u činije za serviranje i ostavite da se ohladi. Ohlađen griz prelijte sa medom i uživajte !


P.S. Aroma koju daje pomorandža je prosto savršena , a plus med - ! Odlična kombinacija ukusa koja će Vas oduševiti ! Količina meda za serviranje zavisi od toga u koliko činijica ćete podeliti griz ! Prijatno!

Related Posts:

  • Mamine oblande- 500 gr šećera - 250 gr margarina - 250 gr mlevenog keksa - 250 gr mlevenih oraha (po želji možete umesto oraha staviti 300 gr kokosa) - 100 gr čokol… Read More
  • Šnenokle- 1 l mleka - 9 kašika šećera  - 6 jaja - 1 kašika brašna - 1 kesica vanil šećera Stavite mleko sa 1 kašikom šećera i vanil šećerom da provri. U … Read More
  • Orasnice- 500 gr mlevenih oraha - 500 gr šećera u prahu - 200 gr oraha  - 2 belanca - malo brašna Rukama zamesite testo od mlevenih oraha, šećera u prahu… Read More
  • ČupavciZa biskvit Vam je potrebno : - 4 jajeta- 3 šolje brašna (šolja od 2 dl)- 2 šolje šećera- 1,5 šolja mleka- 1 šolja ulja- 1 kesica praška za pecivo… Read More
  • Ledene kockeZa koru Vam je potrebno : - 5 jaja - 5 kašika šećera - 5 kašika brašna - 2 kašike kakaoa - 1/2 kesice praška za pecivoZa sirup (za preliv… Read More

13 коментара:

  1. Odličan desert, brz za napraviti, drukčiji i, sigurna sam, jako, jako fini. Baš mi se sviđa!

    ОдговориИзбриши
  2. Odlican recept Jojo! Moja omiljena kasica na novi nacin :) Treba se ovoga setiti, svaka cast!

    ОдговориИзбриши
  3. Dekorativno ukomponovane boje. Izgleda odlicno, a recept je tako jednostavan!

    ОдговориИзбриши
  4. Kad čitam neke recepte ovdje na svim ovim divnim blogovima, tek onda vidim koliko toga propuštam jer ne jedem neku vrstu hranu, kao recimo griz.. Ni ne znam kakav griz ima okus :)

    ОдговориИзбриши
  5. Moj sin od maleni voli griz a tvoj recept je nesto novo, ima da probam, jer lepo izgleda..

    ОдговориИзбриши