понедељак, 21. фебруар 2011.

Aromatični griz

13


- 6 dl mleka
- 80 gr pšeničnog griza
- 5 kašika jogurta
- 2 kašike šećera
- 2 kašike meda + za prelivanje 
- 1 kašika rendane kore pomorandže


Stavite mleko sa šećerom, rendanom korom pomorandže i grizom da se kuva na umerenoj temperaturi dok se ne zgusne (oko 10-tak minuta) uz povremeno mešanje žicom za mućenje. Posebno pomešajte jogurt sa medom. Kuvani griz ostavite da se prohladi (15-tak minuta) povremeno mešajući da se ne stvori korica. Umešajte jogurt sa medom i sipajte u činije za serviranje i ostavite da se ohladi. Ohlađen griz prelijte sa medom i uživajte !


P.S. Aroma koju daje pomorandža je prosto savršena , a plus med - ! Odlična kombinacija ukusa koja će Vas oduševiti ! Količina meda za serviranje zavisi od toga u koliko činijica ćete podeliti griz ! Prijatno!

Related Posts:

  • Kolač "Crna ruža" Za testo Vam je potrebno :- oko 600 gr brašna- 300 gr šećera u prahu- 100 gr margarina- 1 jaje- mleka po potrebi (oko 1dl ) - 1 kesica praška za… Read More
  • Brzi kolač sa makom- 200 gr brašna- 200 gr mlevenog maka- 180 gr šećera- 2 dl mleka- 1 dl ulja- 1 jaje- 1 kesica praška za pecivo- 1 kesica vanil šećera- 1 kašičica kaka… Read More
  • Slatki kuglof 2 - 4 jaja- 2,5 čaše brašna (čaša od 2 dl)- 2 čaše šećera- 1 čaša ulja- 1 čaša mleka- 1 kesica vanil šećera- 1 kesica praška za pecivo- 100 gr eurokr… Read More
  • Desert sa grizom Za beli fil Vam je potrebno :- 4 dl mleka- 3 kašike griza- 3 kašike kokosa- 2 kašike šećera- 1 kašičica rumaU šerpicu stavite mleko, šećer i rum pa k… Read More
  • Sitni kolačiBajadera by Ruža - 350 gr suvih kajsija, suvih smokava i suvog grožđa (mešano) - 250 gr keksa (koristila sam plazmu) - 200 gr bele čokolade - 130 gr m… Read More

13 коментара:

  1. Odličan desert, brz za napraviti, drukčiji i, sigurna sam, jako, jako fini. Baš mi se sviđa!

    ОдговориИзбриши
  2. Odlican recept Jojo! Moja omiljena kasica na novi nacin :) Treba se ovoga setiti, svaka cast!

    ОдговориИзбриши
  3. Dekorativno ukomponovane boje. Izgleda odlicno, a recept je tako jednostavan!

    ОдговориИзбриши
  4. Kad čitam neke recepte ovdje na svim ovim divnim blogovima, tek onda vidim koliko toga propuštam jer ne jedem neku vrstu hranu, kao recimo griz.. Ni ne znam kakav griz ima okus :)

    ОдговориИзбриши
  5. Moj sin od maleni voli griz a tvoj recept je nesto novo, ima da probam, jer lepo izgleda..

    ОдговориИзбриши