понедељак, 21. фебруар 2011.

Aromatični griz

13


- 6 dl mleka
- 80 gr pšeničnog griza
- 5 kašika jogurta
- 2 kašike šećera
- 2 kašike meda + za prelivanje 
- 1 kašika rendane kore pomorandže


Stavite mleko sa šećerom, rendanom korom pomorandže i grizom da se kuva na umerenoj temperaturi dok se ne zgusne (oko 10-tak minuta) uz povremeno mešanje žicom za mućenje. Posebno pomešajte jogurt sa medom. Kuvani griz ostavite da se prohladi (15-tak minuta) povremeno mešajući da se ne stvori korica. Umešajte jogurt sa medom i sipajte u činije za serviranje i ostavite da se ohladi. Ohlađen griz prelijte sa medom i uživajte !


P.S. Aroma koju daje pomorandža je prosto savršena , a plus med - ! Odlična kombinacija ukusa koja će Vas oduševiti ! Količina meda za serviranje zavisi od toga u koliko činijica ćete podeliti griz ! Prijatno!

Related Posts:

  • Keksići sa ovsenim pahuljicama  - 260 gr ovsenih pahuljica - 210 gr žutog šećera- 170 gr margarina- 110 gr seckanog suvog voća (po želji)- 110 gr kokosa- 110 gr seckanih peče… Read More
  • Plazma koh Za koh Vam je potrebno :- 300 gr mlevenog plazma keksa- 3 jajeta- 20 kašika mleka- 10 kašika šećera- 5 kašika griza  - 1 kesica praška za pecivo… Read More
  • Panda hleb i Krempita by MihaelaU okviru igrice FBI rukavice koju je pokrenula mamajac naša domaćica je Mihaela sa bloga La casa de vainilla !! Njen blo… Read More
  • Kesten kocke Za koru Vam je potrebno :- 4 jaja- 4 kašike brašna- 4 kašike šećera- 2 kašike kakaa- 1 kašičica ulja- 1/2 kesice praška za pecivoOdvojite žumanca od … Read More
  • Macarons Najzad !!! Upornost se isplati pa neka priča ko šta hoće ! Posle 10 dana i 3 bačene ture istih došao je i "moj" dan !! Od kada mi je sestra , koja i… Read More

13 коментара:

  1. Odličan desert, brz za napraviti, drukčiji i, sigurna sam, jako, jako fini. Baš mi se sviđa!

    ОдговориИзбриши
  2. Odlican recept Jojo! Moja omiljena kasica na novi nacin :) Treba se ovoga setiti, svaka cast!

    ОдговориИзбриши
  3. Dekorativno ukomponovane boje. Izgleda odlicno, a recept je tako jednostavan!

    ОдговориИзбриши
  4. Kad čitam neke recepte ovdje na svim ovim divnim blogovima, tek onda vidim koliko toga propuštam jer ne jedem neku vrstu hranu, kao recimo griz.. Ni ne znam kakav griz ima okus :)

    ОдговориИзбриши
  5. Moj sin od maleni voli griz a tvoj recept je nesto novo, ima da probam, jer lepo izgleda..

    ОдговориИзбриши