понедељак, 21. фебруар 2011.

Aromatični griz

13


- 6 dl mleka
- 80 gr pšeničnog griza
- 5 kašika jogurta
- 2 kašike šećera
- 2 kašike meda + za prelivanje 
- 1 kašika rendane kore pomorandže


Stavite mleko sa šećerom, rendanom korom pomorandže i grizom da se kuva na umerenoj temperaturi dok se ne zgusne (oko 10-tak minuta) uz povremeno mešanje žicom za mućenje. Posebno pomešajte jogurt sa medom. Kuvani griz ostavite da se prohladi (15-tak minuta) povremeno mešajući da se ne stvori korica. Umešajte jogurt sa medom i sipajte u činije za serviranje i ostavite da se ohladi. Ohlađen griz prelijte sa medom i uživajte !


P.S. Aroma koju daje pomorandža je prosto savršena , a plus med - ! Odlična kombinacija ukusa koja će Vas oduševiti ! Količina meda za serviranje zavisi od toga u koliko činijica ćete podeliti griz ! Prijatno!

Related Posts:

  • Mafini sa keksom - 280 gr brašna - 140 gr keksa "Išleri" (1 kutija)- 18 komada keksa "Mini Jaffa" - 130 gr šećera- 1,5 dl mleka- 1,5 dl jogurta- 2 jajeta- 130 m… Read More
  • Praline - 200 gr čokolade (crna ili bela )- 20 malih jagodica iz slatka- 20 malih papirnih korpica- 3 kašike uljaStavite čokoladu sa uljem na tihu vatru i ot… Read More
  • Rogač kolač - 8 kašika brašna - 100 gr mlevenog rogača- 2 dl jogurta - 1 dl kisele vode- 1 rendana jabuka- 3 kašike šećera + 1 čaša za prelivanje (čaša od 2… Read More
  • Torta i kuglice sa kesten pireom Za koru Vam je potrebno :- 200 gr mlevenog keksa- 80 gr margarina- 50 gr čokoladeStavite margarin i čokoladu na tihu vatru da se istope pa dodajte ke… Read More
  • Mafini- 300 gr brašna- 150 gr šećera- 3 dl mleka- 1,5 dl ulja- 1 jaje- 1 kesica praška za pecivo- 1 kašičica sode bikarbone- malo čokolade - 1 manja ja… Read More

13 коментара:

  1. Odličan desert, brz za napraviti, drukčiji i, sigurna sam, jako, jako fini. Baš mi se sviđa!

    ОдговориИзбриши
  2. Odlican recept Jojo! Moja omiljena kasica na novi nacin :) Treba se ovoga setiti, svaka cast!

    ОдговориИзбриши
  3. Dekorativno ukomponovane boje. Izgleda odlicno, a recept je tako jednostavan!

    ОдговориИзбриши
  4. Kad čitam neke recepte ovdje na svim ovim divnim blogovima, tek onda vidim koliko toga propuštam jer ne jedem neku vrstu hranu, kao recimo griz.. Ni ne znam kakav griz ima okus :)

    ОдговориИзбриши
  5. Moj sin od maleni voli griz a tvoj recept je nesto novo, ima da probam, jer lepo izgleda..

    ОдговориИзбриши