понедељак, 21. фебруар 2011.

Aromatični griz

13


- 6 dl mleka
- 80 gr pšeničnog griza
- 5 kašika jogurta
- 2 kašike šećera
- 2 kašike meda + za prelivanje 
- 1 kašika rendane kore pomorandže


Stavite mleko sa šećerom, rendanom korom pomorandže i grizom da se kuva na umerenoj temperaturi dok se ne zgusne (oko 10-tak minuta) uz povremeno mešanje žicom za mućenje. Posebno pomešajte jogurt sa medom. Kuvani griz ostavite da se prohladi (15-tak minuta) povremeno mešajući da se ne stvori korica. Umešajte jogurt sa medom i sipajte u činije za serviranje i ostavite da se ohladi. Ohlađen griz prelijte sa medom i uživajte !


P.S. Aroma koju daje pomorandža je prosto savršena , a plus med - ! Odlična kombinacija ukusa koja će Vas oduševiti ! Količina meda za serviranje zavisi od toga u koliko činijica ćete podeliti griz ! Prijatno!

Related Posts:

  • Kremast kolačZa koru Vam je potrebno :- 250 gr mlevene plazme- 100 gr margarina - 2 kašike kakaa- 50 ml gaziranog soka od pomorandže- 1 kesica vanil šećeraUmu… Read More
  • Baklava sa jabukama- 500 gr kora za pitu- 4 veće jabuke- 3 jajeta- 1 čaša slatke pavlake (čaša od jogurta)- 1/2 čaše ulja- 2 kesice vanil šećera- 1 kesica praška za peci… Read More
  • Neobičan kolačZa kolač Vam je potrebno :- 2 jaja- 200 gr brašna- 100 gr čokolade za kuvanje- 2,5 dl mleka- 50 gr margarina- 20 gr svežeg kvasca- 1 kašičica šećera- … Read More
  • Lenja pita by MAXIVIDADivna lenja pita od drage MAXIVIDE koju u originalu možete videti ovde ! Ja sam je radila sa manjim izmenama, ali zagarantovano je  uživanje u uk… Read More
  • CheesecakeOvaj cheesecake je pravljen za rođendan mog supruga a recept je iz jednog poznatog restorana u Beogradu u kome moja majka radi i lično ga pravi ! Ovaj… Read More

13 коментара:

  1. Odličan desert, brz za napraviti, drukčiji i, sigurna sam, jako, jako fini. Baš mi se sviđa!

    ОдговориИзбриши
  2. Odlican recept Jojo! Moja omiljena kasica na novi nacin :) Treba se ovoga setiti, svaka cast!

    ОдговориИзбриши
  3. Dekorativno ukomponovane boje. Izgleda odlicno, a recept je tako jednostavan!

    ОдговориИзбриши
  4. Kad čitam neke recepte ovdje na svim ovim divnim blogovima, tek onda vidim koliko toga propuštam jer ne jedem neku vrstu hranu, kao recimo griz.. Ni ne znam kakav griz ima okus :)

    ОдговориИзбриши
  5. Moj sin od maleni voli griz a tvoj recept je nesto novo, ima da probam, jer lepo izgleda..

    ОдговориИзбриши