среда, 2. март 2011.

Mafin pecivo

10



- oko 600 gr brašna
- 170 ml tople vode
- 60 ml mleka
- 30 gr margarina + 1 kašika za premazivanje
- 2 kašičice šećera
- 2 kašičice soli
- 1,5 paket suvog kvasca



Stavite mleko, šećer i margarin u šerpicu i lagano zagrevajte dok se margarin i šećer ne otope. Prohladite da bude mlako. Izmešajte kvasac u toploj vodi. U polovinu količine brašna stavite so pa dodajte mešavinu sa mlekom i razmućeni kvasac i mesite. Postepeno dodajte preostalu količinu brašna tj. dodajte brašna toliko da zamesite mekše testo. Podmažite vanglicu sa malo ulja , stavite testo , premažite i testo sa malo ulja, pokrijte ga i ostavite 20-tak minuta da odstoji. Podelite testo na 12 delova a svaki deo podelite na 3 dela. Svaki od delića blago urolajte pa spajajte po 3 i stavljajte ih u podmazane i pobrašnjene kalupe za mafine. Pokrijte ih i ostavite još 20- tak minuta da odstoje. Pecite ih na 200 stepeni oko 20 -tak minuta tj. dok ne porumene. Gotovo pecivo odmah premažite sa kašikom otopljenog margarina. 

P.S. Sjajno, mekano i ukusno pecivo koje ide uz sve !! Prijatno! 

10 коментара:

  1. Kad samo kuca zamirise od ovih peciva... Zanimljiv oblik - kao djetelina sa 3 lista!

    ОдговориИзбриши
  2. Kako su ti lepi!!!!Moracu da ih napravim!!

    ОдговориИзбриши
  3. Zdravo Jovana, hvala na pracenju :) Recepti su ti sjaaajniii <3 Definitivno cemo se citati i u buduce! :)

    Venoma

    ОдговориИзбриши
  4. Predivno, predivno, predvno..nemam drugog komentara!!!

    ОдговориИзбриши
  5. Анониман7. март 2011. 10:06

    ovo moram da probam!:)

    ОдговориИзбриши
  6. mmmmm pa izgledaju prosto neodoljivo tako sveze mirisno (cak i preko kompa :) ovo definitivno moram danas praviti !!!!!

    ОдговориИзбриши