среда, 2. фебруар 2011.

Kiflice 1

10


- oko 750 gr brašna
- 2,5 dl toplog mleka
- 1,5 dl mlake vode
- 120 ml ulja
- 1 kockica kvasca
- 2 jajeta
- 100 gr margarina
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica šećera
- nadev po želji (sir, šunka, viršle)
- susam za posipanje
U mlaku vodu razmutite šećer , kvasac i kašičicu brašna pa ostavite da nadođe. U brašno stavite so, ulje, toplo mleko i nadošli kvasac pa zamesite lepo glatko testo. Pokrijte testo krpom i ostavite na toplom oko 30 minuta da nadođe. Premesite testo, podelite ga na 4 jednaka dela, pa svaki deo razvijte oklagijom u krug na 5 mm debljine. Odvojite žumanca od belanaca pa žumanca izmešajte sa rastopljenim margarinom i premažite sva 4 kruga ovom mešavinom. Premazane krugove isecite na 8 trouglova , na svaki stavite nadev po želji pa ih polako uvijte u kiflice i ređajte na pleh obložen papirom za pečenje. Kiflice premažite umućenim belancima i pospite susamom. Pecite ih na 200 stepeni oko 15-20 minuta tj. dok ne porumene. Prijatno !
P.S. Varijacija na temu testa za kiflice nikada dosta , ali bitno je da su sve ukusne i tako mekane i mirisne ... !Uživajte !

Related Posts:

  • Hleb sa kokicama - oko 550 gr brašna- 3 dl tople vode- 50 gr kokica- 50 ml ulja- 2 kašičice soli- 1 kašičica šećera- 1 kesica suvog kvascaKokice stavite u blender i u… Read More
  • Hleb sa palentom I / IIHleb sa palentom I - 300 gr brašna- 100 gr palente- 225 ml mleka- 50 ml vode- 30 ml ulja- 1 kesica suvog kvasca- 1 ravna kašika soli- 1 kašičica šeće… Read More
  • Krofnice sa rikota sirom - 225 gr rikota sira- 140 gr brašna- 55 gr šećera- 3 jaja- 2 kašičice praška za pecivo- 1 kašičica ekstrakta vanile- 1/2 kašičice soli- šećer u prah… Read More
  • Kiflice i hleb sa bundevom - oko 700 gr brašna- 400 gr pirea od bundeve- 2 dl toplog mleka + 2 kašike za premazivanje- 1 kocka svežeg kvasca- 1 jaje + 1 žumance za premazivanj… Read More
  • Irske krompir pitice by Ana - 230 gr brašna- 200 gr kuvanog krompira- 50 gr margarina- 1 puna kašika kisele pavlake- 1 ravna kašičica praška za pecivo- 1 kašičica soli- peršun&n… Read More

10 коментара: