среда, 2. фебруар 2011.

Kiflice 1

10


- oko 750 gr brašna
- 2,5 dl toplog mleka
- 1,5 dl mlake vode
- 120 ml ulja
- 1 kockica kvasca
- 2 jajeta
- 100 gr margarina
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica šećera
- nadev po želji (sir, šunka, viršle)
- susam za posipanje
U mlaku vodu razmutite šećer , kvasac i kašičicu brašna pa ostavite da nadođe. U brašno stavite so, ulje, toplo mleko i nadošli kvasac pa zamesite lepo glatko testo. Pokrijte testo krpom i ostavite na toplom oko 30 minuta da nadođe. Premesite testo, podelite ga na 4 jednaka dela, pa svaki deo razvijte oklagijom u krug na 5 mm debljine. Odvojite žumanca od belanaca pa žumanca izmešajte sa rastopljenim margarinom i premažite sva 4 kruga ovom mešavinom. Premazane krugove isecite na 8 trouglova , na svaki stavite nadev po želji pa ih polako uvijte u kiflice i ređajte na pleh obložen papirom za pečenje. Kiflice premažite umućenim belancima i pospite susamom. Pecite ih na 200 stepeni oko 15-20 minuta tj. dok ne porumene. Prijatno !
P.S. Varijacija na temu testa za kiflice nikada dosta , ali bitno je da su sve ukusne i tako mekane i mirisne ... !Uživajte !

Related Posts:

  • Palenta kiflice- 700 gr brašna - 200 gr palente - 5 dl mleka - 1,5 dl ulja - 1 kockica kvasca - 1 kašika soli - 1 kašičica šećera - 150 gr sitnog sira - 1 jaje - sus… Read More
  • Kiflice sa susamom (posne) - 1 kg brašna - 600 ml tople obične vode - 200 gr pečenog susama   - 1 kockica kvasca - 3 kašičice soli - 3 kašičice šećera - 9 kašika ulja… Read More
  • Štapići- 500 gr brašna - 1 kesica suvog kvasca - 175 ml tople vode - 125 ml mlakog mleka - 5 kašika ulja - 1 kašičica soli - 1 kašičica šećera - susam, mak&n… Read More
  • Domaće tortilje - 350 gr brašna - 3 dl vode - 2 kašičice ulja  - kašičica suvog kvasca - kašičica soli Pomešajte brašno, kvasac i so pa dodajte vodu i ulje, zam… Read More
  • Gurmanske kiflice- 300 gr sira (feta ili neki sitan sir) - 2 jaja+1 jaje za premazivanje - 600 gr brašna - 8 kašika mleka - 8 kašika ulja - 1 kesica praška za pecivo ,… Read More

10 коментара: