четвртак, 3. фебруар 2011.

Medena piletina

11

U okviru igre Ajme koliko nas je koju je osmislila blogerka Snježana za mesec februar naša domaćica je Aleksandra1234 koja je zadala med kao namirnicu s kojom ćemo se "igrati" ovog meseca ! Pa evo jednog sjajnog recepta u slatko-slanoj kombinaciji pa ako ste ljubitelj  istih sigurno ćete uživati  ! 

- 350 gr pilećeg belog mesa
Za umakanje mesa Vam je potrebno :
- 6 kašika kukuruznog griza (palenta)
- 2 belanca
- 2 kašike ulja
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice bibera
Žicom za mućenje izlupajte belanca , pa dodajte ulje, griz, so i biber i dobro promešajte . Piletinu iseckajte na kocke pa je ubacite u pripremljenu mešavinu i dorbo promešajte da svako parče mesa bude obloženo smesom. Stavite meso u frižider na sat vremena. Izvadite meso pa ga propržite na vrelom ulju sa obe strane ali pazite da Vam se ne slepe tj.napravite razmak između parčadi mesa. Gotovo meso vadite rešetkastom kašikom u činiju i ostavite na toplom dok pripremate medeni sos.
Za medeni sos Vam je potrebno :
- 1 veći praziluk (i zeleni i beli deo)
- 1 suva crvena paprika
- 5 kašika meda
- 4 kašike kečapa
- 2 kašike kukuruznog griza (razmućenog u 1/2 dl vode)
- 1 kašika soja-sosa
- 1/2 čaše vode (čaša od 2dl)
- 2 kašičice susama
- začin C
Zeleni deo praziluka isecite na dugačke, tanke trakice , a beli deo na krugove. U dublji tiganj zagrejte 2 kašike ulja (upotrebite ulje u kome ste pekli meso) , dodajte zelene delove praziluka i seckanu suvu papriku pa ih kratko propržite. Zatim dodajte soja-sos, kečap, med, bele delove praziluka i vodu i sve dobro promešajte pa pustite da proključa. Dodajte razmućeni kukuruzni griz, susam i piletinu i sve dobro promešajte , ostavite još minut da prokrčka i sklonite. Servirajte toplo uz bareni pirinač ili krompir i salaticu po želji !
P.S. Sjajno!!! Probajte i uživaćete u neodoljivom slatko - slanom ukusu !! 

Related Posts:

  • Špagete sa kobasicama i povrćem- 300 gr špageta- 250 gr pečuraka - 4 manje roštiljske kobasice- 150 gr graška- 1 veća šargarepa- 1 crvena paprika- 1 glavica crnog luka- 2,5 dl … Read More
  • Piletina sa mlincima - 500 gr pilećeg belog mesa - 1 pakovanje gotovih mlinaca- 5 dl mleka- 2 dl kisele pavlake- 170 gr dimljenog kačkavalja ili gorgonzole- so, bibe… Read More
  • Junetina sa pečurkama- 700 gr junećeg mesa (od buta)- 300 gr pečuraka- 2 dl kisele pavlake- 1/2 kašičice šećera - 50 gr margarina- peršun, so, biberMeso isecite na tr… Read More
  • Fileti ribe u mleku - 3 veća fileta ribe (po želji) - 5 dl mleka- 1 praziluk ili crni luk- 1 kašičica soli- 1/2 kašičice bibera- 1/2 kašičice muskatnog oraščićaFil… Read More
  • Punjene korpice od mlevenog mesa- 500 gr mlevenog mesa- 2 parčeta hleba- 2 jaja- 1 glavica crnog luka- 1 kesica instant pire krompira- začin C, biber, peršunLuk sitno iseckajte, a hl… Read More

11 коментара:

  1. Volim ove slatke varijante i pre dva dana smo njupali nešto slično u Kineskom restoranu. Odlično Jovana!

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala puno Jelena , Ami ! Zaista je odlično!!

    ОдговориИзбриши
  3. Imaš još jednu nagradu na mom blogu :)
    p.s. super recept

    ОдговориИзбриши
  4. Odličan recept!
    Baš mi se sviđa ta kombinacija..
    PUSA VELIKA

    ОдговориИзбриши
  5. Svima hvala od srca na divnim komentarima !!! Divni ste !!

    ОдговориИзбриши