четвртак, 03. фебруар 2011.

Medena piletina

11

U okviru igre Ajme koliko nas je koju je osmislila blogerka Snježana za mesec februar naša domaćica je Aleksandra1234 koja je zadala med kao namirnicu s kojom ćemo se "igrati" ovog meseca ! Pa evo jednog sjajnog recepta u slatko-slanoj kombinaciji pa ako ste ljubitelj  istih sigurno ćete uživati  ! 

- 350 gr pilećeg belog mesa
Za umakanje mesa Vam je potrebno :
- 6 kašika kukuruznog griza (palenta)
- 2 belanca
- 2 kašike ulja
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice bibera
Žicom za mućenje izlupajte belanca , pa dodajte ulje, griz, so i biber i dobro promešajte . Piletinu iseckajte na kocke pa je ubacite u pripremljenu mešavinu i dorbo promešajte da svako parče mesa bude obloženo smesom. Stavite meso u frižider na sat vremena. Izvadite meso pa ga propržite na vrelom ulju sa obe strane ali pazite da Vam se ne slepe tj.napravite razmak između parčadi mesa. Gotovo meso vadite rešetkastom kašikom u činiju i ostavite na toplom dok pripremate medeni sos.
Za medeni sos Vam je potrebno :
- 1 veći praziluk (i zeleni i beli deo)
- 1 suva crvena paprika
- 5 kašika meda
- 4 kašike kečapa
- 2 kašike kukuruznog griza (razmućenog u 1/2 dl vode)
- 1 kašika soja-sosa
- 1/2 čaše vode (čaša od 2dl)
- 2 kašičice susama
- začin C
Zeleni deo praziluka isecite na dugačke, tanke trakice , a beli deo na krugove. U dublji tiganj zagrejte 2 kašike ulja (upotrebite ulje u kome ste pekli meso) , dodajte zelene delove praziluka i seckanu suvu papriku pa ih kratko propržite. Zatim dodajte soja-sos, kečap, med, bele delove praziluka i vodu i sve dobro promešajte pa pustite da proključa. Dodajte razmućeni kukuruzni griz, susam i piletinu i sve dobro promešajte , ostavite još minut da prokrčka i sklonite. Servirajte toplo uz bareni pirinač ili krompir i salaticu po želji !
P.S. Sjajno!!! Probajte i uživaćete u neodoljivom slatko - slanom ukusu !! 

11 коментара: