уторак, 25. јануар 2011.

Zapečene krmenadle

6


- 8 svinjskih krmenadli
- 8 listova kačkavalja (dimnjeni, običan, tost...)
- 6 dl goveđe supe od kocke
- 1,5 dl kečapa
- začin C , biber
Krmenadle istanjite tučkom za meso i začinite (možete odstraniti kosti, a i ne morate). Crni luk isecite na rebarca. Kečap sjedinite sa supom i dobro promešajte. Nauljite veću vatrostalnu činiju pa po dnu činije rasporedite luk. Na luk poređajte krmenadle , na svaku stavite po list kačkavalja, prelijte smesom od kečapa i supe (da ogrezne), pokrijte alu-folijom i stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni i pecite oko 40 minuta. Nakon tog vremena skinite foliju i pecite sve dok , skoro sva , tečnost ne ispari . Služite uz pire krompir preliven lukom iz krmenadli i salaticom po želji.  
P.S. Za ovako pripremljeno meso nož Vam neće biti potreban - meso je božanstveno - meko, preukusno ...  ! Prijatno i uživajte !!

Related Posts:

  • Zapečene makarone sa spanaćem i sirom- 3 jaja - 200 gr makarona  - 200 gr feta sira - 200 gr spanaća - šolja jogurta (šolja od 2 dl) - šolja mleka - pola kesice praška za pecivo - so… Read More
  • Pileće šnicle u sosu od badema- 2 komada pilećeg belog mesa - 100 gr mlevenih badema - 1 dl belog vina - 1 kisela pavlaka  - malo mlevenog muskantnog oraščića - začin C Svaki … Read More
  • Juneći đuveč- 600 g junetine- 400 g pečuraka- 2 veća crna luka- 2 paradajza- 2 kašike ulja- peršun,so,biber- 1 kesica krem čorbe od pečuraka   Meso isec… Read More
  • Piletina u mlečnom sosu- 500 gr pilećeg belog mesa - 1 glavica crnog luka - 2 struka mladog luka - kašika mlevene crvene paprike - 200 ml vode  - kašika brašna - 250 ml… Read More
  • Mesni rolat sa paradajzom- 500 gr mlevenog junećeg mesa - 4 jaja (2 tvrdo kuvana i 2 sveža ) - 100 gr seckane čajne kobasice - 600 gr paradajza - 50 gr ovčijeg sira - 50 gr fe… Read More

6 коментара:

  1. Ne sumnjam da je preukusno, mirisno, mekano... slasno... njamii!:)
    Pusa i veliki pozdrav.

    ОдговориИзбриши
  2. Predivno!!! Obozavam boju, izgleda jos ukusnije:)

    ОдговориИзбриши
  3. Ni ja ne sumnjam da je ukusno i mekano. Baš dobra ideja, za jedan malo drugačiji ručak sa sastojcima koje svakodnevno koristimo.

    ОдговориИзбриши
  4. Samo sam pročitala tvoj "About me" dio i već znam da će biti veselje čitati i pratiti tvoj blog.. Željna sam novih znanja i veselim se što ću od tebe kroz tvoje postove moći mnogo naučiti.. :D

    ОдговориИзбриши