уторак, 25. јануар 2011.

Zapečene krmenadle

6


- 8 svinjskih krmenadli
- 8 listova kačkavalja (dimnjeni, običan, tost...)
- 6 dl goveđe supe od kocke
- 1,5 dl kečapa
- začin C , biber
Krmenadle istanjite tučkom za meso i začinite (možete odstraniti kosti, a i ne morate). Crni luk isecite na rebarca. Kečap sjedinite sa supom i dobro promešajte. Nauljite veću vatrostalnu činiju pa po dnu činije rasporedite luk. Na luk poređajte krmenadle , na svaku stavite po list kačkavalja, prelijte smesom od kečapa i supe (da ogrezne), pokrijte alu-folijom i stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni i pecite oko 40 minuta. Nakon tog vremena skinite foliju i pecite sve dok , skoro sva , tečnost ne ispari . Služite uz pire krompir preliven lukom iz krmenadli i salaticom po želji.  
P.S. Za ovako pripremljeno meso nož Vam neće biti potreban - meso je božanstveno - meko, preukusno ...  ! Prijatno i uživajte !!

Related Posts:

  • Piletina sa pečurkama i kikirikijem- 500 gr pilećeg belog mesa - 300 gr pečuraka- 50 gr pečenog kikirikija - 2 dl belog vina- 1/2 dl soja sosa- 1 glavica crnog luka- 2 čena be… Read More
  • Krem čorba od brokolija i piletina sa račićimaZa krem čorbu Vam je potrebno : -  400 gr brokolija- 1 manja šargarepa- 1 manja glavica crnog luka - 2 čena belog luka - 2 kašike marga… Read More
  • Mesna vekna sa krompirom - 500 gr mlevenog mesa- 1/2 kg krompira- 150 gr prezli- 2 glavice crnog luka- 2 jajeta- 1/2 kesice praška za pecivo- 3 kašike ulja- 1 kašičica aleve … Read More
  • Piletina u limunu- 4 bataka sa karabatacima- 2 dl belog vina- 6 čena belog luka- 1 veći limun- bosiljak, majčina dušica, ruzmarin, majoran (može i sveže i suvo)- so, b… Read More
  • Piletina u foliji- 500 gr pilećeg belog mesa- 50 gr suvog grožđa- 2 kašike meda- 2 kašike seckanih oraha (može i pistaći)- 1,5 dl belog vina- 1 puna kašika kečapa- 1 p… Read More

6 коментара:

  1. Ne sumnjam da je preukusno, mirisno, mekano... slasno... njamii!:)
    Pusa i veliki pozdrav.

    ОдговориИзбриши
  2. Predivno!!! Obozavam boju, izgleda jos ukusnije:)

    ОдговориИзбриши
  3. Ni ja ne sumnjam da je ukusno i mekano. Baš dobra ideja, za jedan malo drugačiji ručak sa sastojcima koje svakodnevno koristimo.

    ОдговориИзбриши
  4. Samo sam pročitala tvoj "About me" dio i već znam da će biti veselje čitati i pratiti tvoj blog.. Željna sam novih znanja i veselim se što ću od tebe kroz tvoje postove moći mnogo naučiti.. :D

    ОдговориИзбриши