уторак, 25. јануар 2011.

Zapečene krmenadle

6


- 8 svinjskih krmenadli
- 8 listova kačkavalja (dimnjeni, običan, tost...)
- 6 dl goveđe supe od kocke
- 1,5 dl kečapa
- začin C , biber
Krmenadle istanjite tučkom za meso i začinite (možete odstraniti kosti, a i ne morate). Crni luk isecite na rebarca. Kečap sjedinite sa supom i dobro promešajte. Nauljite veću vatrostalnu činiju pa po dnu činije rasporedite luk. Na luk poređajte krmenadle , na svaku stavite po list kačkavalja, prelijte smesom od kečapa i supe (da ogrezne), pokrijte alu-folijom i stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni i pecite oko 40 minuta. Nakon tog vremena skinite foliju i pecite sve dok , skoro sva , tečnost ne ispari . Služite uz pire krompir preliven lukom iz krmenadli i salaticom po želji.  
P.S. Za ovako pripremljeno meso nož Vam neće biti potreban - meso je božanstveno - meko, preukusno ...  ! Prijatno i uživajte !!

Related Posts:

  • Punjeni mesni rolat - 400 gr mlevenog mesa - 150 gr feta sira- 1 veza blitve- 2 kuvana jaja- 1 žumance- 2 kašike prezli- 2 kašike kečapa- 1 kašika soja-sosa- biber,… Read More
  • Zapečene palačinke Za palačinke Vam je potrebno:- 250 gr brašna- 2 jajeta- 5 dl mleka- 1 kesica praška za pecivo- malo origanaPosebno umutite žumanca , brašno pomešano … Read More
  • Hrskava piletina - 350 gr pilećeg belog mesa- 150 gr kačkavalja- 100 gr prezli- 1 jaje- 3 kašike brašna- 1/2 kocke za kokošiju supu- 1/2 kašičice origana- peršun- so… Read More
  • Piletina u sosu sa pečurkama - 400 gr pilećeg belog mesa - 300 gr pečuraka - 3 dl pileće supe - 60 ml belog vina - 3 kašike brašna - 2 kašike pavlake - 1 manji praziluk - 1 kaši… Read More
  • Aromatična piletina - po 2 komada bataka , karabataka i krilca - 1/2 margarina - 4 čena belog luka - 150 gr prezli - veza peršuna - bosiljak (svež ili suvi) - kašičica o… Read More

6 коментара:

  1. Ne sumnjam da je preukusno, mirisno, mekano... slasno... njamii!:)
    Pusa i veliki pozdrav.

    ОдговориИзбриши
  2. Predivno!!! Obozavam boju, izgleda jos ukusnije:)

    ОдговориИзбриши
  3. Ni ja ne sumnjam da je ukusno i mekano. Baš dobra ideja, za jedan malo drugačiji ručak sa sastojcima koje svakodnevno koristimo.

    ОдговориИзбриши
  4. Samo sam pročitala tvoj "About me" dio i već znam da će biti veselje čitati i pratiti tvoj blog.. Željna sam novih znanja i veselim se što ću od tebe kroz tvoje postove moći mnogo naučiti.. :D

    ОдговориИзбриши