уторак, 25. јануар 2011.

Zapečene krmenadle

6


- 8 svinjskih krmenadli
- 8 listova kačkavalja (dimnjeni, običan, tost...)
- 6 dl goveđe supe od kocke
- 1,5 dl kečapa
- začin C , biber
Krmenadle istanjite tučkom za meso i začinite (možete odstraniti kosti, a i ne morate). Crni luk isecite na rebarca. Kečap sjedinite sa supom i dobro promešajte. Nauljite veću vatrostalnu činiju pa po dnu činije rasporedite luk. Na luk poređajte krmenadle , na svaku stavite po list kačkavalja, prelijte smesom od kečapa i supe (da ogrezne), pokrijte alu-folijom i stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni i pecite oko 40 minuta. Nakon tog vremena skinite foliju i pecite sve dok , skoro sva , tečnost ne ispari . Služite uz pire krompir preliven lukom iz krmenadli i salaticom po želji.  
P.S. Za ovako pripremljeno meso nož Vam neće biti potreban - meso je božanstveno - meko, preukusno ...  ! Prijatno i uživajte !!

Related Posts:

  • Piletina sa medom- 400 gr pilećeg belog mesa- 3 kašike meda- šoljica soja sosa (šoljica za crnu kafu)- 2 kašike ulja- 1 kašičica karija- začin CMeso iseckajte na kocke… Read More
  • Fileti ribe u mleku - 3 veća fileta ribe (po želji) - 5 dl mleka- 1 praziluk ili crni luk- 1 kašičica soli- 1/2 kašičice bibera- 1/2 kašičice muskatnog oraščićaFil… Read More
  • Pica loptice od mlevenog mesa- 400 gr mlevenog mesa - 100 gr kačkavalja - 1 srednji kuvani pasirani krompir- 1 manja glavica crnog luka- 1 kriška hleba- 1 jaje- 2 čena b… Read More
  • Junetina sa pečurkama- 700 gr junećeg mesa (od buta)- 300 gr pečuraka- 2 dl kisele pavlake- 1/2 kašičice šećera - 50 gr margarina- peršun, so, biberMeso isecite na tr… Read More
  • Lagana piletina- 500 gr belog pilećeg mesa- 1 manji brokoli- 1 veća glavica crnog luka ili praziluk- sok od pola limuna- 1 kašičica gustina- začin C, biber, peršun- … Read More

6 коментара:

  1. Ne sumnjam da je preukusno, mirisno, mekano... slasno... njamii!:)
    Pusa i veliki pozdrav.

    ОдговориИзбриши
  2. Predivno!!! Obozavam boju, izgleda jos ukusnije:)

    ОдговориИзбриши
  3. Ni ja ne sumnjam da je ukusno i mekano. Baš dobra ideja, za jedan malo drugačiji ručak sa sastojcima koje svakodnevno koristimo.

    ОдговориИзбриши
  4. Samo sam pročitala tvoj "About me" dio i već znam da će biti veselje čitati i pratiti tvoj blog.. Željna sam novih znanja i veselim se što ću od tebe kroz tvoje postove moći mnogo naučiti.. :D

    ОдговориИзбриши