уторак, 25. јануар 2011.

Zapečene krmenadle

6


- 8 svinjskih krmenadli
- 8 listova kačkavalja (dimnjeni, običan, tost...)
- 6 dl goveđe supe od kocke
- 1,5 dl kečapa
- začin C , biber
Krmenadle istanjite tučkom za meso i začinite (možete odstraniti kosti, a i ne morate). Crni luk isecite na rebarca. Kečap sjedinite sa supom i dobro promešajte. Nauljite veću vatrostalnu činiju pa po dnu činije rasporedite luk. Na luk poređajte krmenadle , na svaku stavite po list kačkavalja, prelijte smesom od kečapa i supe (da ogrezne), pokrijte alu-folijom i stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni i pecite oko 40 minuta. Nakon tog vremena skinite foliju i pecite sve dok , skoro sva , tečnost ne ispari . Služite uz pire krompir preliven lukom iz krmenadli i salaticom po želji.  
P.S. Za ovako pripremljeno meso nož Vam neće biti potreban - meso je božanstveno - meko, preukusno ...  ! Prijatno i uživajte !!

Related Posts:

  • Pljeskavice sa susamom- 500 gr mlevene junetine- 150 gr susama - oko 70 gr prezli- 50 gr rendanog kačkavalja- 1 jaje- 1 kašika kisele pavlake- 1 kašičica senfa - … Read More
  • Pečeni bataci i karabataciZa marinadu Vam je potrebno :- 1 kg bataka sa karabatacima- 1 kisela pavlaka- 1 kašika senfa- 2 češnja izmrvljenog belog luka- 1 kašičica Tabasko sosa… Read More
  • Svinjske šnicle u pivu- 10 tanjih svinjskih šnicli- 1/2 l piva- 2 dl soka od paradajza- 2 šargarepe- 1 kašika brašna- začin C, biberMeso izlupajte i začinite po želji začin… Read More
  • Juneći gulaš- 500 gr junećeg mesa- 250 ml soka od paradajza - 3 veće glavice crnog luka- 1 šargarepa- 2 kašičice slatke aleve paprike- 1 kašičica bosiljka- l… Read More
  • Ćufte u sosu od kiselog mleka- 500 gr junećeg mlevenog mesa- 7 kašika brašna- 7 kašika ulja- oko 5-6 kašika prezli - 2 glavice crnog luka- 2 čena belog luka- 1 šargarepa- 1 k… Read More

6 коментара:

  1. Ne sumnjam da je preukusno, mirisno, mekano... slasno... njamii!:)
    Pusa i veliki pozdrav.

    ОдговориИзбриши
  2. Predivno!!! Obozavam boju, izgleda jos ukusnije:)

    ОдговориИзбриши
  3. Ni ja ne sumnjam da je ukusno i mekano. Baš dobra ideja, za jedan malo drugačiji ručak sa sastojcima koje svakodnevno koristimo.

    ОдговориИзбриши
  4. Samo sam pročitala tvoj "About me" dio i već znam da će biti veselje čitati i pratiti tvoj blog.. Željna sam novih znanja i veselim se što ću od tebe kroz tvoje postove moći mnogo naučiti.. :D

    ОдговориИзбриши