понедељак, 3. јануар 2011.

Torta sa višnjama

9


Za 2 kore Vam je potrebno :
- 5 jaja
- 100 gr brašna
- 120 gr šećera
- 1,5 dl mleka
- 1,5 kašika kakaa
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 1 kesica vanil šećera
Odvojite žumanca od belanaca. Umutite žumanca sa šećerom i vanil šećerom pa dodajte mleko i kratko mutite. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo i kakaom i dodajte u žumanca pa mutite dok se ne sjedini masa. Na kraju dodajte ulupan sneg od belanaca i varjačom promešajte. Masu podelite na dva dela i pecite dve kore u podmazanom okruglom kalupu na 180 stepeni oko 15-tak minuta (prečnik kalupa 26cm). Ostavite kore da se ohlade. 
Za fil Vam je potrebno:
- 2 pudinga od vanile
- 250 gr višanja 
- 6 dl mleka
- 200 gr margarina
- 150 gr šećera u prahu
- 1 kesica vanil šećera
U 5 dl mleka stavite vanil šećer i pustite da provri pa zakuvajte puding prethodno razmućen u 1 dl mleka. Ostavite da se ohladi. Margarin dobro umutite sa šećerom u prahu pa sjedinite sa ohlađenim pudingom. Na tacnu stavite jednu koru, namažite je polovinom fila , poređajte dobro oceđene višnje, prekrijte drugom polovinom fila i na kraju stavite drugu koru. Tortu prelijte glazurom od čokolade i ostavite da se dobro ohladi! Prijatno! :-))
P.S. Ova kremasta, divna, voćna tortica je zaista preukusna !! Original recept možete naći ovdea ja sam imala samo dve izmene - dodala sam još 50 gr brašna u koru i prelivala sam tortu čokoladnom glazurom a ne ganache kremom ! Vi - po želji ! Hvala draga Monika na divnoj tortici ! Uživajte ! :-)))

9 коментара:

  1. Odmah sam je prepoznala :))) izvrsna torta, zar ne? :)
    Ovo je, inace, bila druga torta koju sam napravila za mm :) pa sam malko sentimentalno vezana za nju :))
    Divno ti je ispala ♥

    ОдговориИзбриши
  2. Savršena je draga Tina !!!! :-))) hvala od srca!!! :-**

    ОдговориИзбриши
  3. Torta je divna,moze jedno parce?Obozavam torte sa visnjama!A pre toga jedna projica,slana korpica,pa mesni rolat uz mafine od testa i na kraju slatko zadovoljstvo od visanja.Sve je divno!

    ОдговориИзбриши
  4. U, i meni se dopala ova Monikina torta, sjajna je!

    ОдговориИзбриши
  5. Majo, Shacky, Jelena, Željo hvala Vam devojke !! Torta je zaista odlična !!! :-)))

    ОдговориИзбриши