понедељак, 3. јануар 2011.

Mafini od testa

2


- oko 650 gr brašna
- 120 gr margarina
- 2,5 dl toplog mleka + 1 kašika mleka za premazivanje
- 4 jaja + 1 jaje za premazivanje  
- 2 kašičice soli
- 1 kesica suvog kvasca
- 1 ravna kašika šećera
- peršun 
Stavite 4 jaja i so u vanglicu i mutite mikserom 3 minuta. U pola količine brašna stavite suvi kvasac i šećer pa zajedno sa razmekšalim margarinom i mlekom sipajte u umućena jaja i umesite mekše testo. Pred kraj mešenja dodajte malo seckanog peršuna pa još malo mesite . Ostavite testo na toplom 2h. Premesite testo, podelite ga na 16 loptica ( ili kao ja na 12 loptica i 1 manji hlebić )i stavljajte ih u nauljene kalupe za projice. Ostavite testo još 45 minuta da nadođe. Premažite mafine sa umućenim jajetom i kašikom mleka pa stavite malo peršuna odozgo ili još bolje , ako imate, veće cvetove svežeg peršuna . Stavite da se peče na 180 stepeni oko 25 minuta. Služite.
P.S. Zaista su fenomenalni, mekani , ukusni, mirisni... Zahtevaju malo više vremena ali trud se svakako isplati! Prijatno!!! :-))) 

2 коментара:

  1. Pekla sam hlebiće u kalupima, a sad mi ostaje da ih ispečem u mini saksijama za cveće! Samo da kupim saksije! Negde sam o videla, mislim kod Tadeje u prvim postovima.

    ОдговориИзбриши
  2. exexexe lepo nema sta !!! jos jedna dobitna kombinacija :)

    ОдговориИзбриши