уторак, 04. јануар 2011.

Torta od mlevenog mesa

12


- 450 gr mešanog mlevenog mesa
- 4 veća kuvana krompira
- 1 veća šargarepa
- 2 kuvana jajeta 
- 1 sveže jaje 
- 1 glavica crnog luka
- 3 čena belog luka 
- 2 pune kašike prezli
- 2 kašike ulja 
- 1 dl jogurta
- 1 dl neutralne pavlake
- so, biber, peršun
Šargarepu i crni luk izrendajte a beli luk izgnječite. Umutite 1 sveže jaje sa jogurtom. U vanglici sjedinite meso, šargarepu, crni i beli luk, prezle, 1 kašiku ulja, malo svežeg peršuna , posolite, pobiberite pa sa umućenim jajetom sa jogurtom zamesite kompaktnu smesu. U nauljeni manji okrugli kalup ili vatrostalnu činiju na sredinu stavite kuvana jaja isečena na pola pa preko mesnu masu i oblikujte u krug. Stavite da se peče na 200 stepeni oko 1h. Pečenu tortu prebacite na tacnu za serviranje. Kuvane prohlađene krompire uzmiksirajte sa neutralnom pavlakom i 1 kašikom ulja, posolite i dekorišite tortu po želji. Prijatno!
P.S. Savršeno ukusna mesna tortica ! Uživajte ! :-))))

12 коментара:

  1. A joj, ne stižem da pregledam prethodne postove koliko si vredna. Da pitam, ovi kuvani krompiri znači idu samo kao dekoracija, a ne idu u smesu i nije mi jasno postavljanje jaja? Ako je činija okrugla, pa stavim dole jaja pa fil, kako jaja nisu na vrhu rolata kad se okrene? Odličan recept, sočan!

    ОдговориИзбриши
  2. Koliko sam ja razumela ovo sto lici na majonez dekoraciju, to je krompir sa pavlakom. A jaja su mi misterija :))) Mozda su ipak stavljenja na kraju ili je Jovana permutovala kada je pisala recept. To mi ima logike. Staviti masu od mesa pa preko jaja ...
    Sve u svemu, odlicna torta. Pravim slicno rolat sa mlevenim mesom i jajima, a sada imam ideju za ovaj "slag" od krompira i pavlake.

    ОдговориИзбриши
  3. E ovako drage moje devojke - tačno kako je napisano tako sam i postupila ! Torta se NE prevrće već se prebacuje tako kako je pečena na tacnu jer se ne lepi za činiju ili kalup već je možete rukom prebaciti na tacnu. Jaja se ređaju na sredinu kalupa u krst pa se preko stavlja meso. Krompir se muti sa pavlakom i uljem i stavlja kao dekoracija. Nadam se da sam Vam pojasnila nedoumice drage moje! Zaista je odlična i preukusna tortica ! Veliki pozdrav!:-))))

    ОдговориИзбриши
  4. Ooo vidim da je kod tebe puno toga novog dok me nije bilo,presladak ti je izgled bloga, romantičan!
    Sve najbolje za Božić draga Jovana!
    Kiss,Zondra Art

    ОдговориИзбриши
  5. A jaja nece da zagore dok se meso pece posto su na dnu posude?

    ОдговориИзбриши
  6. Neće zagoreti jer se posuda namaže uljem .:-)
    Zondra , hvala draga! :-)))

    ОдговориИзбриши
  7. juuu sto sam glupa :)))))
    a valjda je moc navike, navikla vazda da prevrcem peceno pa mi nije palo na pamet da se ne prevrce hihihi
    hvala na objasnjenju draga

    ОдговориИзбриши
  8. Svaki dan po nekoliko lepih recepata!!Svaka ti cast!Torta je predivna!:)

    ОдговориИзбриши
  9. Moja seka-umetnicka dusa :)))) Slana tortica je fenomenalna!!!

    ОдговориИзбриши
  10. Taci nema na čemu draga tu sam uvek ! :-))
    Majče, Aki, Danijela hvala Vam ! :-)))

    ОдговориИзбриши