среда, 2. јун 2010.

Punjene paprike

2

- 6 manjih paprika babura
- 500 ml tomatina 
- 400 gr junećeg mlevenog mesa
- 150 gr barenog pirinča
- 2 struka praziluka
- 1 šargarepa
- 1 veći krompir ili svež paradajz 
- začin C, biber, peršun 
Praziluk i šargarepu sitno iseckajte ili stavite u blender i izblendirajte pa stavite da se malo prodinstaju. Dodajte im meso, pobiberite, začinite po ukusu i dinstajte dok meso ne bude gotovo, pa na kraju dodajte bareni pirinač i seckan peršun i polako promešajte. Paprike dobro operite i svaku izbušite na dnu sa viljuškom pa punite pripremljenim nadevom ali ostavite malo "lufta". Krompir ili paradajz isecite na kolutove i zatvorite paprike. Ređajte paprike u šerpu u koju ste stavili malo ulja pa nalijte tomatinom i kuvajte na umerenoj temperaturi oko pola sata. 
P.S. Šta reći sem - prijatno ! :-D

Related Posts:

  • Juneći gulaš na grčki način- 500 gr junećeg mesa- 1 kg crnog luka- 500 gr svežeg paradajza- 1 dl maslinovog ulja- 1 kašika origana- 1 kašika suvog bosiljka- 1 kašičica cimeta- 2… Read More
  • Pileći Satai ražnjići- 500 gr pilećeg belog mesa- 1 kašika soka od limuna- 1 češanj belog luka - so, biberMeso isecite na kockice (ne baš previše sitne ! ) pa ga stav… Read More
  • Svinjski file u sosu- 500 gr svinjskog filea- 1,5 dl belog vina- 1,5 dl kisele pavlake- 50 gr margarina- 3 češnja belog luka- začin C, biber Meso isecite na odreske … Read More
  • Pečeni bataci i karabataciZa marinadu Vam je potrebno :- 1 kg bataka sa karabatacima- 1 kisela pavlaka- 1 kašika senfa- 2 češnja izmrvljenog belog luka- 1 kašičica Tabasko sosa… Read More
  • Pileća džigerica sa pirinčem- 400 gr pileće džigerice- pola šolje pirinča ( šolja od 2 dl)- 2 manja crna luka- 2 crvene paprike- 1 praziluk- začin C , peršunDžigericu dobro operi… Read More

2 коментара:

  1. Naslucujem da je "tomatin"struci naziv za pire od paradajza.Mozda gresim,ne znam.

    ОдговориИзбриши
  2. Anoniman "Tomatino" nije stručan naziv već samo marka proizvoda koju sam ja koristila a inače je sok od paradajza . Vi možete staviti i domaći ili bilo koji drugi :-) Pozdrav.

    ОдговориИзбриши