среда, 2. јун 2010.

Punjene paprike

2

- 6 manjih paprika babura
- 500 ml tomatina 
- 400 gr junećeg mlevenog mesa
- 150 gr barenog pirinča
- 2 struka praziluka
- 1 šargarepa
- 1 veći krompir ili svež paradajz 
- začin C, biber, peršun 
Praziluk i šargarepu sitno iseckajte ili stavite u blender i izblendirajte pa stavite da se malo prodinstaju. Dodajte im meso, pobiberite, začinite po ukusu i dinstajte dok meso ne bude gotovo, pa na kraju dodajte bareni pirinač i seckan peršun i polako promešajte. Paprike dobro operite i svaku izbušite na dnu sa viljuškom pa punite pripremljenim nadevom ali ostavite malo "lufta". Krompir ili paradajz isecite na kolutove i zatvorite paprike. Ređajte paprike u šerpu u koju ste stavili malo ulja pa nalijte tomatinom i kuvajte na umerenoj temperaturi oko pola sata. 
P.S. Šta reći sem - prijatno ! :-D

Related Posts:

  • Pečeni pileći bataci i krilca- 2 pileća bataka - 2 pileća krilca- 80 gr prezli- 60 gr pečenog kikirikija- 1,5 dl kečapa- 1 kašika meda- 150 gr margarina- kašičica aleve papri… Read More
  • Pileći brodet- 1 kg pilećeg mesa (belo meso, bataci, karabataci)- 4 glavice crnog luka- 2 veća krompira - 2,5 dl paradajz soka- 2 dl belog vina- 1 kašika alev… Read More
  • Piletina sa karijem i soja sosom- 500 gr pilećeg belog mesa- 1,5 dl supe od povrća- 1 dl soja sosa- 1 dl kečapa- 2 kašike gustina - 1 kašika jabukovog sirćeta- 1 kašika žutog še… Read More
  • Makarone u sosu- 500 gr makarona - 100 gr slanine- 100 gr suvog mesa- 100 gr kačkavalja- 50 gr krem sira- 50 gr starijeg sira  - 1 pakovnje tost sira … Read More
  • Medaljoni u slanini - 500 gr mešanog mlevenog mesa- 12 režnjeva salnine isečene na tanje listove- 100 gr kačkavalja- 2 čena belog luka- 1 glavica crnog luka- 4 kašike pr… Read More

2 коментара:

  1. Naslucujem da je "tomatin"struci naziv za pire od paradajza.Mozda gresim,ne znam.

    ОдговориИзбриши
  2. Anoniman "Tomatino" nije stručan naziv već samo marka proizvoda koju sam ja koristila a inače je sok od paradajza . Vi možete staviti i domaći ili bilo koji drugi :-) Pozdrav.

    ОдговориИзбриши