среда, 2. јун 2010.

Punjene paprike

2

- 6 manjih paprika babura
- 500 ml tomatina 
- 400 gr junećeg mlevenog mesa
- 150 gr barenog pirinča
- 2 struka praziluka
- 1 šargarepa
- 1 veći krompir ili svež paradajz 
- začin C, biber, peršun 
Praziluk i šargarepu sitno iseckajte ili stavite u blender i izblendirajte pa stavite da se malo prodinstaju. Dodajte im meso, pobiberite, začinite po ukusu i dinstajte dok meso ne bude gotovo, pa na kraju dodajte bareni pirinač i seckan peršun i polako promešajte. Paprike dobro operite i svaku izbušite na dnu sa viljuškom pa punite pripremljenim nadevom ali ostavite malo "lufta". Krompir ili paradajz isecite na kolutove i zatvorite paprike. Ređajte paprike u šerpu u koju ste stavili malo ulja pa nalijte tomatinom i kuvajte na umerenoj temperaturi oko pola sata. 
P.S. Šta reći sem - prijatno ! :-D

Related Posts:

  • Pileći paprikaš- belo meso od jednog pileta- 2 veća bataka - 2 glavice crnog luka- 4 čena belog luka- 5 dl paradajz soka  - lovorov list, biber, peršun, za… Read More
  • Krem čorba od brokolija i piletina sa račićimaZa krem čorbu Vam je potrebno : -  400 gr brokolija- 1 manja šargarepa- 1 manja glavica crnog luka - 2 čena belog luka - 2 kašike marga… Read More
  • Zapečene makarone sa mlevenim mesom- 300 gr mlevenog mesa- 300 gr makarona- 1 crni luk- 1 čen belog luka - 1 dl belog vina- 1 dl paradajz soka- 2 kašike kečapa- 1 kašičica aleve pa… Read More
  • Brza piletina- 400 gr pilećeg mesa (belo meso, bataci..)- 100 gr pirinča- 100 gr kukuruza- 100 gr graška- 1 crvena paprika- 3 kašike kikiriki putera- 2 kašike soja… Read More
  • Piletina u limunu- 4 bataka sa karabatacima- 2 dl belog vina- 6 čena belog luka- 1 veći limun- bosiljak, majčina dušica, ruzmarin, majoran (može i sveže i suvo)- so, b… Read More

2 коментара:

  1. Naslucujem da je "tomatin"struci naziv za pire od paradajza.Mozda gresim,ne znam.

    ОдговориИзбриши
  2. Anoniman "Tomatino" nije stručan naziv već samo marka proizvoda koju sam ja koristila a inače je sok od paradajza . Vi možete staviti i domaći ili bilo koji drugi :-) Pozdrav.

    ОдговориИзбриши