- 500 ml tomatina
- 400 gr junećeg mlevenog mesa
- 150 gr barenog pirinča
- 2 struka praziluka
- 1 šargarepa
- 1 veći krompir ili svež paradajz
- začin C, biber, peršun
Praziluk i šargarepu sitno iseckajte ili stavite u blender i izblendirajte pa stavite da se malo prodinstaju. Dodajte im meso, pobiberite, začinite po ukusu i dinstajte dok meso ne bude gotovo, pa na kraju dodajte bareni pirinač i seckan peršun i polako promešajte. Paprike dobro operite i svaku izbušite na dnu sa viljuškom pa punite pripremljenim nadevom ali ostavite malo "lufta". Krompir ili paradajz isecite na kolutove i zatvorite paprike. Ređajte paprike u šerpu u koju ste stavili malo ulja pa nalijte tomatinom i kuvajte na umerenoj temperaturi oko pola sata.
P.S. Šta reći sem - prijatno ! :-D
Naslucujem da je "tomatin"struci naziv za pire od paradajza.Mozda gresim,ne znam.
ОдговориИзбришиAnoniman "Tomatino" nije stručan naziv već samo marka proizvoda koju sam ja koristila a inače je sok od paradajza . Vi možete staviti i domaći ili bilo koji drugi :-) Pozdrav.
ОдговориИзбриши