четвртак, 2. јун 2011.

Viski piletina

12



- 2 veća bela mesa
- 1 dl vode
- 60 ml viskija
- 3 kašike soja sosa
- pola kašičice tabasko sosa
- začin C , biber
Piletinu operite i osušite pa presecite svako parče belog mesa na pola da dobijete 4 deblja parčeta. Začinite ih začinom C i biberom i stavite da se meso peče na ulju dok malo ne porumeni sa obe strane. Sipajte vodu, viski, soja sos i tabasko sos, smanjite temperturu, poklopite i na umerenoj vatri dinstajte meso oko 15 minuta. Okrenite meso par puta u toku dinstanja da dobije lepu braon boju. Pazite da Vam ne uvri sva tečnost , neka ostane malo ! Gotovo meso služite uz sledeći sos ili sos po želji.


Za sos vam je potrebno :
- 2 dl pavlake za kuvanje 
- 1 veći crni luk ili praziluk
- 1 kašika brašna
- peršun , začin C
Luk očistite i zajedno sa peršunom izblendirajte pa propržite na malo ulja. Dodajte kašiku brašna i još malo pržite. Sipajte pavlaku, promešajte i krčkajte sos dok se malo ne zgusne. Prelijte preko mesa i služite uz pirinač ili testeninu! Prijatno!
P.S. Za meso Vam neće biti potreban nož !! Božanstveno meko, ukusno i mirisno! Uživajte! 

Related Posts:

  • Šnicle sa pistaćima- 5 većih junećih šnicli- 100 gr mesnate slanine- 80 gr pistaća- 1,5 l goveđe supe od kocke- 0,5 dl belog vina- 4 kašike soja-sosa- 1 kašika gustina- … Read More
  • Zapečeni svinjski file sa jabukama- 500 gr svinjskog filea- 2 jabuke- 2 dl belog vina- 1 manji praziluk- 1 kašika gustina- 2 češnja belog luka - peršun, začin CSvinjski file iseci… Read More
  • Piletina u foliji- 500 gr pilećeg belog mesa- 50 gr suvog grožđa- 2 kašike meda- 2 kašike seckanih oraha (može i pistaći)- 1,5 dl belog vina- 1 puna kašika kečapa- 1 p… Read More
  • Mesni rolat sa brokolijemZa rolat Vam je potrebno:- 350 gr mlevenog mesa - 1/2 manjeg brokolija- 1 jaje- 1 parče hleba (sredina)- 3 kašike prezli- 1 manja glavica crnog l… Read More
  • Pileći rolat- 300 gr kuvanog pilećeg belog mesa- 150 gr pilećeg parizera sa kačkavaljem- 100 gr pečenice ili suvog vrata - 100 gr dimljenog kačkavalja- 2 kaš… Read More

12 коментара:

  1. Анониман2. јун 2011. 22:33

    Tebi bi trebalo zabraniti stavljanje postova poslije 20.00 sati, aaaa ženo šta nam radiš???:)))
    Ovo jelo mi je tako njamii,ali da znaš neću ništa pojesti sad, nisi me isprovocirala, ne,ne:)))
    Idem spavati i sanjati ovo fino, njam, njam jelo, od tog se kile ne mogu dobiti, jel tako?:))
    Pusa:)

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман3. јун 2011. 01:57

    Jao sta cemo.Poceli smo daviti piletinu u pivu sad u viskiju.Priznajem nisam jos nikad probala ali izgleda ukusno:)

    ОдговориИзбриши
  3. Predobro izgleda, jako mi se dopada. Odlicna fotka.

    ОдговориИзбриши
  4. Ovo je i više nego fino. Manjak kalorija piletine dozvoljava ovako bogati sos.

    ОдговориИзбриши
  5. Deluje jako socno, zanimljiv dodatak viskija i bas me zanima ukus.

    ОдговориИзбриши
  6. Ovo mora biti fantastično ukusno i mirisno. Mislim da mi čak ne bi trebao niti sos da baš fino osjetim ovako pripremljenu piletinu. Pravim, pravim...., ubrzo :)

    ОдговориИзбриши