четвртак, 02. јун 2011.

Viski piletina

12



- 2 veća bela mesa
- 1 dl vode
- 60 ml viskija
- 3 kašike soja sosa
- pola kašičice tabasko sosa
- začin C , biber
Piletinu operite i osušite pa presecite svako parče belog mesa na pola da dobijete 4 deblja parčeta. Začinite ih začinom C i biberom i stavite da se meso peče na ulju dok malo ne porumeni sa obe strane. Sipajte vodu, viski, soja sos i tabasko sos, smanjite temperturu, poklopite i na umerenoj vatri dinstajte meso oko 15 minuta. Okrenite meso par puta u toku dinstanja da dobije lepu braon boju. Pazite da Vam ne uvri sva tečnost , neka ostane malo ! Gotovo meso služite uz sledeći sos ili sos po želji.


Za sos vam je potrebno :
- 2 dl pavlake za kuvanje 
- 1 veći crni luk ili praziluk
- 1 kašika brašna
- peršun , začin C
Luk očistite i zajedno sa peršunom izblendirajte pa propržite na malo ulja. Dodajte kašiku brašna i još malo pržite. Sipajte pavlaku, promešajte i krčkajte sos dok se malo ne zgusne. Prelijte preko mesa i služite uz pirinač ili testeninu! Prijatno!
P.S. Za meso Vam neće biti potreban nož !! Božanstveno meko, ukusno i mirisno! Uživajte! 

12 коментара:

  1. Tebi bi trebalo zabraniti stavljanje postova poslije 20.00 sati, aaaa ženo šta nam radiš???:)))
    Ovo jelo mi je tako njamii,ali da znaš neću ništa pojesti sad, nisi me isprovocirala, ne,ne:)))
    Idem spavati i sanjati ovo fino, njam, njam jelo, od tog se kile ne mogu dobiti, jel tako?:))
    Pusa:)

    ОдговориИзбриши
  2. Jao sta cemo.Poceli smo daviti piletinu u pivu sad u viskiju.Priznajem nisam jos nikad probala ali izgleda ukusno:)

    ОдговориИзбриши
  3. Predobro izgleda, jako mi se dopada. Odlicna fotka.

    ОдговориИзбриши
  4. Ovo je i više nego fino. Manjak kalorija piletine dozvoljava ovako bogati sos.

    ОдговориИзбриши
  5. Deluje jako socno, zanimljiv dodatak viskija i bas me zanima ukus.

    ОдговориИзбриши
  6. Ovo mora biti fantastično ukusno i mirisno. Mislim da mi čak ne bi trebao niti sos da baš fino osjetim ovako pripremljenu piletinu. Pravim, pravim...., ubrzo :)

    ОдговориИзбриши