недеља, 6. фебруар 2011.

Graham zemičke

10



- oko 500 gr graham brašna
- 1,5 dl toplog mleka
- 1,5 dl tople vode
- 1/2 kocke kvasca
- 30 gr masti
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
Pomešajte kvasac , šećer i toplo mleko i ostavite na toplom 5 minuta. Pomešajte brašno, so i mast i utrljajte rukama mast u brašno. Polako sipajte nadošao kvasac i toplu vodu pa mesite testo dok ne prestane da se lepi za ruke i ne postane glatko. Namažite vanglu sa malo ulja, stavite testo u vanglu, pokrijte krpom i ostavite na toplom dok se ne udvostruči. Premesite testo , podelite ga na 10 delova i oblikujte zemičke. Poređajte ih u , papirom obložen , pleh pa sa prstom umočenim u brašno napravite rupu u sredini svake zemičke. Ponovo ih pokrijte krpom i ostavite još 20 minuta da nadođu. Pecite zemičke na 200 stepeni oko 20 minuta tj. dok ne porumene. 
P.S. Predivne, mekane, mirisne zemičke preporučujem u bilo koje doba dana ili noći !!   Uživajte i prijatno !!

10 коментара:

  1. These sound delicious for sure. They would really good with some cream cheese and a cup of tea!

    ОдговориИзбриши
  2. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  3. Odlicno su ti ispale..Slike su fantasticne, imam osecaj da ih mogu pomirisati preko ekrana, kao i ostale tvoje testenine!:))

    ОдговориИзбриши
  4. Njami, njami. Jedino ne bih radila s mašću, jednostavno ne podnosim miris koji osjetim da je bilo kako zakamufliran.

    ОдговориИзбриши