недеља, 06. фебруар 2011.

Graham zemičke

10



- oko 500 gr graham brašna
- 1,5 dl toplog mleka
- 1,5 dl tople vode
- 1/2 kocke kvasca
- 30 gr masti
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
Pomešajte kvasac , šećer i toplo mleko i ostavite na toplom 5 minuta. Pomešajte brašno, so i mast i utrljajte rukama mast u brašno. Polako sipajte nadošao kvasac i toplu vodu pa mesite testo dok ne prestane da se lepi za ruke i ne postane glatko. Namažite vanglu sa malo ulja, stavite testo u vanglu, pokrijte krpom i ostavite na toplom dok se ne udvostruči. Premesite testo , podelite ga na 10 delova i oblikujte zemičke. Poređajte ih u , papirom obložen , pleh pa sa prstom umočenim u brašno napravite rupu u sredini svake zemičke. Ponovo ih pokrijte krpom i ostavite još 20 minuta da nadođu. Pecite zemičke na 200 stepeni oko 20 minuta tj. dok ne porumene. 
P.S. Predivne, mekane, mirisne zemičke preporučujem u bilo koje doba dana ili noći !!   Uživajte i prijatno !!

10 коментара:

  1. These sound delicious for sure. They would really good with some cream cheese and a cup of tea!

    ОдговориИзбриши
  2. Joj što su dobre ove zemičkice! Odličnoooo

    ОдговориИзбриши
  3. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  4. Odlicno su ti ispale..Slike su fantasticne, imam osecaj da ih mogu pomirisati preko ekrana, kao i ostale tvoje testenine!:))

    ОдговориИзбриши
  5. Njami, njami. Jedino ne bih radila s mašću, jednostavno ne podnosim miris koji osjetim da je bilo kako zakamufliran.

    ОдговориИзбриши