субота, 22. јануар 2011.

Pileća džigerica sa jabukom

2

- oko 400 gr pileće džigerice
- 1 veća jabuka
- 2 crvene paprike (sveže ili pečene )
- 2 glavice crnog luka
- 4 kašike kečapa
- 2 čena belog luka
- peršun , začin C
Crni luk iseckajte na rebarca, jabuku očistite i krupno izrendajte, papriku isecite na tanje štapiće i stavite da se dinstaju 10-tak minuta na malo ulja uz dodatak 1 dl vode. Dodajte džigericu isečenu na komadiće , kečap, začin C po ukusu i nalijte sa 2,5 dl vode pa krčkajte na umerenoj temperaturi nekih 15-tak minuta tj. dok tečnost skoro ne uvri a džigerica omekša . Pred kraj dodajte sitno seckan beli luk i služite uz bareno povrće ili pirinač i , naravno , seckan peršun. Prijatno !
P.S. Jelo koje je zaista brzo (gotovo za pola sata  ) i što je još važnije mnogo ukusno !! Uživajte !

2 коментара: