субота, 22. јануар 2011.

Pileća džigerica sa jabukom

2

- oko 400 gr pileće džigerice
- 1 veća jabuka
- 2 crvene paprike (sveže ili pečene )
- 2 glavice crnog luka
- 4 kašike kečapa
- 2 čena belog luka
- peršun , začin C
Crni luk iseckajte na rebarca, jabuku očistite i krupno izrendajte, papriku isecite na tanje štapiće i stavite da se dinstaju 10-tak minuta na malo ulja uz dodatak 1 dl vode. Dodajte džigericu isečenu na komadiće , kečap, začin C po ukusu i nalijte sa 2,5 dl vode pa krčkajte na umerenoj temperaturi nekih 15-tak minuta tj. dok tečnost skoro ne uvri a džigerica omekša . Pred kraj dodajte sitno seckan beli luk i služite uz bareno povrće ili pirinač i , naravno , seckan peršun. Prijatno !
P.S. Jelo koje je zaista brzo (gotovo za pola sata  ) i što je još važnije mnogo ukusno !! Uživajte !

Related Posts:

  • Špagete sa kobasicama i povrćem- 300 gr špageta- 250 gr pečuraka - 4 manje roštiljske kobasice- 150 gr graška- 1 veća šargarepa- 1 crvena paprika- 1 glavica crnog luka- 2,5 dl … Read More
  • Pilav- 2 bataka sa karabatacima- 2 manje glavice luka- 2 šargarepe- 1 čaša pirinča (čaša od 2 dl)- 1 puna kašika masti- začin C, biber, peršunLuk i šargare… Read More
  • Knedle u paradajz sosuZa knedle Vam je potrebno :- 500 gr krompira- 300 gr mlevenog mesa- oko 130 gr brašna- 3 kašike griza- 3 kašike prezli- 1 jaje- 1 žumance- manja glavi… Read More
  • Piletina sa mlincima - 500 gr pilećeg belog mesa - 1 pakovanje gotovih mlinaca- 5 dl mleka- 2 dl kisele pavlake- 170 gr dimljenog kačkavalja ili gorgonzole- so, bibe… Read More
  • Pileća džigerica u sosu- 500 gr pileće džigerice- 3 manje glavice crnog luka- 1 dl kisele pavlake- 1 dl belog vina- 50 gr margarina- 1 kašika brašna - 1 kašika senfa&nb… Read More

2 коментара: