субота, 22. јануар 2011.

Praline

15


- 200 gr čokolade (crna ili bela )
- 20 malih jagodica iz slatka
- 20 malih papirnih korpica
- 3 kašike ulja
Stavite čokoladu sa uljem na tihu vatru i otopite. Premažite korpice sa svih strana i stavite u frižider na 5 minuta da se čokolada stegne. Ponovite postupak premazivanja još jednom pa stavljajte po jednu malu jagodicu na sredinu i prelijte sa čokoladom do vrha korpice i ostavite da se stegne. Pažljivo odlepite korpice, prevrnite praline i služite. 
P.S. Reakcija mog supruga je bila "što je ovo ekstra! koja je to bombonjera?!"- domaća!!!  ! Dakle - savršene su !! Možete koristiti čokoladu po želji , slatko po želji , ma šta god želite , a kod meni drage Mignonne sigurno ćete naći još divnih ideja !! Uživajte! 

Related Posts:

  • Praline - 200 gr čokolade (crna ili bela )- 20 malih jagodica iz slatka- 20 malih papirnih korpica- 3 kašike uljaStavite čokoladu sa uljem na tihu vatru i ot… Read More
  • Rogač kolač - 8 kašika brašna - 100 gr mlevenog rogača- 2 dl jogurta - 1 dl kisele vode- 1 rendana jabuka- 3 kašike šećera + 1 čaša za prelivanje (čaša od 2… Read More
  • Torta i kuglice sa kesten pireom Za koru Vam je potrebno :- 200 gr mlevenog keksa- 80 gr margarina- 50 gr čokoladeStavite margarin i čokoladu na tihu vatru da se istope pa dodajte ke… Read More
  • Kesten rolat sa bananom - 500 gr kesten pirea- 1,5 dl slatke pavlake- 20 gr margarina- 1 bananaKesten pire , omekšali margarin i slatku pavlaku umutite mikserom da se sjedin… Read More
  • Mafini sa keksom - 280 gr brašna - 140 gr keksa "Išleri" (1 kutija)- 18 komada keksa "Mini Jaffa" - 130 gr šećera- 1,5 dl mleka- 1,5 dl jogurta- 2 jajeta- 130 m… Read More

15 коментара:

  1. Bas su medene, a kako tek odoleti punjenju sa jagodama, mmmm....evo vec sam se posluzila, hvala puno!;)))

    ОдговориИзбриши
  2. p.s. moram da pohvalim i novi dizajn bloga...jakoo mi se svidja!;)))

    ОдговориИзбриши
  3. Ja moram fotografije da pohvalim koje su sve bolje i bolje.
    Kako su medene. Nemam slatko ove godine osim od lubenica, a one ne idu u praline, ali sjajna ideja za dogodine!

    ОдговориИзбриши
  4. Zaista su ekstra a eto kako se i bez pravih kalupa za plarile mogu napraviti savršene praline... Super!

    ОдговориИзбриши
  5. Браво! И пралине и фотографије и дизајн блога :)

    ОдговориИзбриши
  6. Devojke moje hvala Vam na divnim komentarima - divne ste !! :-))))))

    ОдговориИзбриши
  7. Hehehehe Sandra pa biće fantazija i sa višnjicama !!!

    ОдговориИзбриши
  8. Fantastično izgledaju!!!
    Kiss iz snijegom zametenog Gorskog kotara.

    ОдговориИзбриши
  9. Hvala Zondra draga i Vama veliki pozdrav iz "zatrpanog" Vršca !!

    ОдговориИзбриши
  10. Divno, divno! Ubiste me sa pralinama, imacu 300 kila :))) Imam visnje iz visnjevace pa to moze da se iskoristi, ali moram da olabavim sa slatkim.
    Inace, kad je moj dragi video minjonkine praline, prvo je pitao : :jel to kupovno ili domace?" Navikao se covek da je vecina reacapata toliko savresna pa nikad nije nacisto u sta gledam.

    ОдговориИзбриши
  11. Hehehehehe nasmeja me slatko draga !! ma samo umereno i nemaš problema sa kilažom !! Veliki pozdrav draga i hvala!! :-)))

    ОдговориИзбриши
  12. odlično su ti ispale, ja se već duže spremam isprobati ovako nešto, ali vješto izbjegavam, za ovo ipak treba živaca ;)

    ОдговориИзбриши