среда, 22. децембар 2010.

Pileći rolat

5

- 300 gr kuvanog pilećeg belog mesa
- 150 gr pilećeg parizera sa kačkavaljem
- 100 gr pečenice ili suvog vrata 
- 100 gr dimljenog kačkavalja
- 2 kašike kisele pavlake 
- 1 jaje
- 1 glavica crnog luka 
- peršun, origano, so
Piletinu i parizer dobro izblendirajte. Crni luk propržite na ulju pa ga dodajte u samleveno meso i parizer. Dodajte so, seckan peršun i malo origana pa dobro promešajte. Pravougaoni kalup namažite sa malo ulja , obložite ga sa svih strana pečenicom ili suvim vratom (ja sam kombinovala) ali tako da krajevi vise sa svih strana kalupa. Stavite pripremljenu mesnu smesu u kalup, poravnajte i prekrijte listovima pečenice ili suvog vrata koji vise. Zabodite čačkalice na par mesta i stavite da se peče na 200 stepeni oko 20 minuta. Izvadite rolat , povadite čačkalice, stavite rendani kačkavalj pa vratite u rernu na 2-3 minuta - toliko da kačkavalj počne da se topi. Ponovo izvadite rolat pa ga prelijte umućenim pavlakom i jajetom i vratite da se zapeče još oko 15-tak minuta. Služite uz salatu po želji.
P.S. Odličan rolat i ide savršeno uz zelenu salatu ! Ovo je dobra ideja ako ne znate šta sa kuvanim mesom od juče ! :-))) Možete izostaviti pavlaku i jaje ako želite da ručak bude brže gotov ! :-)) Prijatno ! :-))

5 коментара:

  1. Dear Jovana, I wish you a Merry Christmas full of joy and love...A hug from Trieste...

    ОдговориИзбриши
  2. Sve najbolje draga Jovana za blagdane i Novu godinu, od srca!
    Uključi se u nagradnu igru:)
    Pusa

    ОдговориИзбриши
  3. Chiara , Zondra hvala Vam devojke !! Veliki pozdrav!

    ОдговориИзбриши
  4. Tvoj zet je odmah, cim je video sliku, rekao - e ovo zeno da mi pravis !! Tako da ce se uskoro i ova tvoja kreacija naci na nasem jelovniku draga seko :) Veliki pozdrav

    ОдговориИзбриши
  5. O pa to je divno sejo ! Pozdrav za mog zeta ! :-))

    ОдговориИзбриши