четвртак, 23. децембар 2010.

Mafini sa bananama

7

- 170 gr brašna
- 90 gr šećera
- 80 gr margarina
- 3 banane
- 1 jaje
- 1/2 kesice praška za pecivo 
- 1 kašičica cimeta
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Izblendirajte banane pa im dodajte šećer, jaje i rastopljen margarin i sve mikserom umutite da se sjedini. U brašno stavite prašak za pecivo i cimet , izmešajte pa dodajte u smesu od banana i kratko mutite. Na kraju sipajte ekstrakt vanile i promešajte varjačom. Podmažite kalupe za projice pa sipajte smesu skoro do vrha. Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta. Gotove mafine ostavite par minuta u kalupu pa ih izvadite i ostavite da se ohlade. Dekorišite po želji i služite.
P.S. Zaista preukusni mafinčići ! Moram priznati da sam se iznenadila divnim ukusom jer nisam ljubitelj banana ali ova kombinacija sa cimetom i ekstraktom vanile im je dala savršenu aromu i miris. Smesa je dovoljna za 12 mafina. Inače ne preporučujem pečenje ovih mafina u papirnim korpicama kao što sam ja uradila jer su se malo pri dnu zalepili :-( !Dakle podmažite kalupe i stvar je rešena :-))) . Prijatno ! :-)))

Related Posts:

  • Grčki sutlijaš - 1 l mleka- 120 gr pirinča- 90 gr šećera- 2 žumanca- 2 kašike kukuruznog brašna- 1 kašičica ekstrakta vanile- 1 kašika rendane kore limuna - št… Read More
  • Homemade Dulce de Leche / Palačinke Dulce de Leche Homemade Dulce de Leche - 1 l mleka- 260 gr šećera- 1 kesica vanil šećera- 1/2 kašičice sode bikarboneStavite mleko, šećer i vanil šećer u dublju š… Read More
  • Aromatični griz - 6 dl mleka- 80 gr pšeničnog griza- 5 kašika jogurta- 2 kašike šećera- 2 kašike meda + za prelivanje - 1 kašika rendane kore pomorandže Stavit… Read More
  • Homemade kondenzovano mleko i Mlečni brzac by MihaelaScroll down for English version Homemade kondenzovano mleko - 460 gr mleka u prahu - 380 gr šećera- 220 ml vode- 50 gr margarina- 1 kesica vanil… Read More
  • MedenjaciSjajni medenjaci koji idu pravo kod Aleksandre kao ulaznica za blogersku igricu Ajme, koliko nas je koju je osmislila i pokrenula&… Read More

7 коментара: