- 2 velika krompira
- 1 šargarepa
- 1 manja tikvica
- nekoliko cvetova brokolija
- 2 dl mleka
- 4 dl supe od povrća
- 2 kašike brašna
- 50 gr margarina
- začin C, biber
- 1dl kisele pavlake
Obarite povrće, procedite ga (vodu u kojoj se kuvalo povrće sačuvajte) i sve zajedno izblendirajte u pire. Na margarinu propržite brašno, nalijte mlekom i vodom i dobro promešajte žicom za mućenje da se razbiju grudvice. Kuvajte 2-3 minuta uz stalno mešanje. Dodajte pire od povrća , začinite, promešajte i pustite da prokuva. Sklonite sa ringle, umešajte kiselu pavlaku i servirajte sa prepečenim hlebom i peršunom.
P.S. Prelepa čorbica ! Po želji dodajte još neko povrće ! Prijatno ! :-)))
Volim ovakve povrtne corbice,super draga Jovana!:)
ОдговориИзбриши