петак, 24. децембар 2010.

Krem čorba od krompira

1

- 2 velika krompira
- 1 šargarepa
- 1 manja tikvica
- nekoliko cvetova brokolija
- 2 dl mleka
- 4 dl supe od povrća
- 2 kašike brašna
- 50 gr margarina
- začin C, biber
- 1dl kisele pavlake
Obarite povrće, procedite ga (vodu u kojoj se kuvalo povrće sačuvajte) i sve zajedno izblendirajte u pire. Na margarinu propržite brašno, nalijte mlekom i vodom i dobro promešajte žicom za mućenje da se razbiju grudvice. Kuvajte 2-3 minuta uz stalno mešanje. Dodajte pire od povrća , začinite, promešajte i pustite da prokuva. Sklonite sa ringle, umešajte kiselu pavlaku i servirajte sa prepečenim hlebom i peršunom.  
P.S. Prelepa čorbica ! Po želji dodajte još neko povrće ! Prijatno ! :-)))

Related Posts:

  • Krem čorba sa pečurkama - 400 gr pilećeg mesa (belo meso, bataci..)- 300 gr pečuraka- 2 šargarepe- 1 glavica crnog luka- 1 dl mleka- 1 jaje- 2 kašike brašna- 2 kašike margar… Read More
  • Čorba od pečene šargarepe - 1/2 kg šargarepe- 3 srednje glavice crnog luka- 1 l supe od kocke (kokošija ili goveđa)- 2 dl kisele pavlake- 2 kašike ulja- 1 puna kašika gustina-… Read More
  • Krem čorba od krompira- 2 velika krompira- 1 šargarepa- 1 manja tikvica- nekoliko cvetova brokolija- 2 dl mleka- 4 dl supe od povrća- 2 kašike brašna- 50 gr margarina- zači… Read More
  • Čorba od bundeve- 300 gr bundeve-  7 dl supe od kocke (pileće)- 1 manja glavica crnog luka- 1 dl neutralne ili kisele pavlake- biber, malo muskatnog oraščića&nbs… Read More
  • Pileća krem čorba- 400 gr pilećeg belog mesa- 4 kašike brašna- 2 šargarepe- 2 čena belog luka- biber, peršun- začin C Skuvajte meso i šargarepu (vodu u kojoj su s… Read More

1 коментар: