- oko 600 gr brašna
- 2,5 dl mlake vode
- 60 ml mleka
- 2 kašičice suvog kvasca
- 2 kašike ulja
- 1 ravna kašika šećera
- 1,5 kašičica soli
Sjedinite u vanglici pola količine brašna , suvi kvasac, so i šećer pa promešajte. Dodajte ulje, mleko i mlaku vodu pa sa preostalim brašnom umesite testo. Nauljite malo dno vanglice, stavite umešeno testo u vanglicu , prekrijte krpom i ostavite 1 h da naraste. Nadošlo testo premesite na pobrašnjenoj radnoj površini i podelite ga na 15 jednakih delova (ako želite veće lepinje podelite na manje komada). Svaku lopticu razvucite u "glistu" , zavežite je jednom i preklopite krajeve - jedan odozdo, drugi odozgo (vidite slike). Ređajte lepinjice u papirom za pečenje obložen pleh i ostavite da odstoje još 45 minuta. Premažite ih pripremljenim premazom i stavite da se peku na 180 stepeni oko 25 minuta tj. dok ne porumene. Izvadite ih iz rerne , ostavite da se malo prohlade i služite.
- 50 gr margarina
- 2 čena belog luka
- 1 kašika mešanih začina - bosiljak, majoran, origano, ruzmarin
Stavite maragrin u šerpicu da se istopi , dodajte mu izgnječen ili sitno rendan beli luk i začine pa promešajte i šetkom premažite preko lepinjica.
P.S. Savršenstvo ukusa za ljubitelje belog luka! Tako hrskave , mirišljave ... Začine možete staviti po želji ! Idealne su za sendviče ili jednostavno tako ih grickajte ! :-))) Prijatno!!
Ovo zvuči jako lepo. Ja sam čak dinstala crni luk pa ga oceđen i posoljen umesim u testo i fenomenalne su. Mora da su se pojele pa slike nema!
ОдговориИзбришиEvo slika draga Jeco nego sam greškom pritisla pogrešno dugme ! :-))) Sve je tu sada i reči i slike! Odlične su! Veliki pozdrav! :-)))
ОдговориИзбришиMislim da je ovo odlično,
ОдговориИзбришиdraga moja hvala ti na lijepim komentarima!
Divne su. Bilježim!
ОдговориИзбришиLadyA , Κάθαρσις hvala Vam drage moje ! Pozdrav!
ОдговориИзбришиmoje upravo mirisu iz rerne, ja sam testo zamesila u mini pekari, sve sastojke odjednom, milina... ispalo je savrseno :)
ОдговориИзбриши