- 1 pakovanje lisnatog testa (2 table)
- 300 gr mlevenog mesa
- 3 kašike tomatina (soka od paradajza)
- 1 glavica crnog luka
- 1 žumance
- začin C, biber, peršun
Testo ostavite da se odmrzne pa ga razvucite u dva pravougaonika, ne previše tanko. Crni luk sitno iseckajte pa propržite na ulju. Dodati mleveno meso, pobiberiti, staviti začin C po ukusu, dodati malo vode i dinstati dok ne bude meko. U toku dinstanja sipajte tomatino (sok od paradajza) i dobro ukrčkajte. Pred kraj dodajte seckan peršun i ostavite fil da se ohladi. U pleh stavite papir za pečenje i na njega jedan deo testa. Rešetkastom kašikom vadite ohlađeni mesni fil (ne sme da bude tečnosti ! ) i stavljajte na sredinu testa pa rasporedite. Krajeve testa premažite umućenim žumancetom pa prekrijte drugom polovinom testa, zavrnite krajeve testa i celu pitu premažite žumancetom. Napravite brazde na testu da se testo ne digne u toku pečenja a i lepo izgleda :-)). Pecite pitu na 200 stepeni oko 15-20 minuta tj dok pita ne porumeni. :-D
P.S. Savršeno ukusna večera! :-)))
Ne znam zašto ovo nitko nije komentirao, a tako divno izgleda!!!
ОдговориИзбришиOvo ti je super brzo i efikasno. Što bi se uvek mučili sa testom. Ja sam svoje prvo iskustvo sa lisnatim steklaisprobavajući Nadine recepte i mogu da ti kažem da mi se baš dopada.
ОдговориИзбришиovo je odlično i brzo, ja bi to napravila za ručak, a lisnato naprosto obožavam
ОдговориИзбришиdodam jos pavlaku odozgo i eto kompletnog rucka :) extra izgleda a uskoro ce biti i kod mene na stolu :))
ОдговориИзбриши