- 400 gr pilećih bubaca
- 1/2 celera
- 1 šargarepa
- 1 paškanat
- 2-3 lovorova lista
- 1 jaje
- začin C, peršun
Šargarepu, celer i paškanat isecite na kockice i propržte na ulju oko 10 minuta. Dodajte bubce prethodno iseckane na kocke , sipajte 1,5 l vode, lovorove listove i na tihoj vatri kuvajte oko 2 h (pena koja se nahvata kad čorba prokuva skinite kašikom ). Umutite jaje. Kad je čorba gotova isključite ringlu i u nju sipajte umućeno jaje i promešajte. Dodajte seckan peršun i služite.
P.S. Ja lično ne volim bubce ali zato moj suprug obožava pa čorbica mora da se pravi! On kaže da je fantastična, a Vi probajte ako volite :-)))) ! Prijatno!
Kad sam bila mala, bila sam ubeđena da je bubac=bubreg :D
ОдговориИзбришиDa ti ne pričam šok kad su mi rekli da grešim :D
Čorbica deluje baš fiiino :)))
Hehehehehe verujem ti draga Tina !!! Uh mogu da je spremam bez problema al da je jedem - ne ,ali zato ima ko obožava ! :-)))) Veliki pozdrav!
ОдговориИзбришиJa volim da ih jedem, ali samo kuvane, tako da mi se ovaj čorbica baš sviđa :))
ОдговориИзбришиjel su to pileći želuci? ako jesu ja ih volim, ali radim na saft sa tijestom
ОдговориИзбришиJesu pileći draga Nina! Navali! :-))))))))
ОдговориИзбришиja obozavam ovu tvoju corbicu da jedem njam :)))
ОдговориИзбриши