петак, 29. октобар 2010.

Pileći paprikaš

2

- belo meso od jednog pileta
- 2 veća bataka 
- 2 glavice crnog luka
- 4 čena belog luka
- 5 dl paradajz soka  
- lovorov list, biber, peršun, začin C, prstohvat origana
Belo meso isecite na kckice. Batake odvojite od kostiju i takođe iseckajte. Seckani crni i beli luk propržite na malo ulja i vode dok ne postane staklast. Dodajte meso, začin C, biber i pržite dok meso ne porumeni. U prženo meso stavite peršun, lovorov list, origano , promešajte , sipajte paradajz sok i vode da skroz prekrije meso , poklopite i kuvajte na umerernoj vatri oko 40 minuta a onda sklonite poklopac i tako kuvajte još 15 minuta. Služite uz prilog po želji.
P.S. Ako Vam se sos nije zgusnuo izmešajte 1 kašiku brašna ili prezli sa 1 dl vode i 1 kašikom soka od paradajza, umešajte u meso i kuvajte još 10-tak minuta! Savršeno mekano i ukusno meso ! Hvala Masatera - original recept možete videti ovde!Prijatno ! :-)
 

2 коментара:

  1. Odlično jelo, još malo tjestenine ili palente i to je to.

    Kiss.

    ОдговориИзбриши
  2. ja baš volim pileće paprikaše i često ih radim po jako sličnom receptu, odlično

    ОдговориИзбриши