петак, 29. октобар 2010.

London štangle

9


Za koru Vam je potrebno :
- 250 gr brašna
- 150 gr margarina
- 100 gr šećera
- 4 žumanca
- 1/2 kesice praška za pecivo 
- 2 pune kašike džema od kajsije 
Sve sastojke ručno umesite u glatko testo pa ga rastanjite u podmazan i brašnom posut pleh. Preko testa premažite džem i rasporedite sledeći fil.
Za fil Vam je potrebno :
- 4 belanca
- 200 gr krupno mlevenih oraha
- 150 gr šećera u prahu
- 1 kesica vanil šećera
Umutite belanca sa šećerom i vanil šećerom pa umešajte orahe i polako promešajte. Rasporedite preko džema i pecite na 180 stepeni oko 20 minuta tj. dok belanca ne porumene .
P.S. Ovaj kolač se jaaako brzo priprema , izdašan je i mnooogooooooo ukusan ! Možete naravno staviti i sitno mlevene orahe - stvar izbora! :-D Prijatno ! 

Related Posts:

  • Griz knedle sa šljivama - 200 gr pšeničnog griza- 3 dl mleka- 2 dl vode- 1 veće jaje- 2 kašike ulja- 2 kesice vanil šećera- prstohvat soli- šljive (količina po želji)- prezl… Read More
  • Kolač sa sirom / Pita sa bundevom Kolač sa sirom  Za testo Vam je potrebno : - 200 gr brašna - 100 gr šećera - 100 gr margarina - 1 jaje - ravna kašičica praška za p… Read More
  • Čizkejk sa kupinama Za koru Vam je potrebno :- 250 gr mlevenog keksa (po izboru)- 160 gr margarina- 40 gr eurokremaSve sastojke sjedinite i rukama umesite smesu pa je ra… Read More
  • Pita sa šljivama i kupinama Za testo Vam je potrebno :- 340 gr brašna- 170 gr margarina- 40 ml hladne vode- 1 kašika šećera- 1 ravna kašičica soliPomešajte brašno sa šećerom i … Read More
  • Pita sa breskvama Za testo Vam je potrebno :- 170 gr brašna- 85 gr margarina- 3 kašike hladne vode- 1 kašika šećera- 1/2 kašičice soliPomešajte brašno, šećer i so pa … Read More

9 коментара:

  1. Ooo, sjecam se ovih...dugo ih nisam pravila, a dobre su!

    ОдговориИзбриши
  2. Draga Jasna hvala , savršene su a tako jednostavne i brze za pravljenje , čitavih 15 minuta ! :-D

    ОдговориИзбриши
  3. Jovana, evo još jedne ideje tj. recepta za fondan. Ne znam kakav je ali je nešto sasvim drugačiji od ostalih. Možda može da posluži za figurice. Izgleda da nije skup.http://www.coolinarika.com/recept/fondan-fondat-masa-za-oblikovanje

    ОдговориИзбриши
  4. OOO hvala Jeco pogledaću, probati i javljam kako je ispalo ! Pozdrav! :-D

    ОдговориИзбриши
  5. Koja koincidencija, ja upravo sad jedem Londonerice, za poludit, hehehe!
    Super su, obožavam ih!

    Veliki pozdrav iz Gorskog kotara i ugodan vikend, pusa.

    ОдговориИзбриши
  6. Jovana, agradeço a visita!
    O bolo parece delicioso!!!!!
    bjo,
    Verônica

    ОдговориИзбриши
  7. Svi pričaju o londonerima, morat ću to isprobati... Klasičan recepet kuhinje naših majki i baka ;)

    ОдговориИзбриши
  8. sto ja volim ove kolace mmmmmmm :)))super su ti ispali :)

    ОдговориИзбриши