петак, 29. октобар 2010.

Pileći paprikaš

2

- belo meso od jednog pileta
- 2 veća bataka 
- 2 glavice crnog luka
- 4 čena belog luka
- 5 dl paradajz soka  
- lovorov list, biber, peršun, začin C, prstohvat origana
Belo meso isecite na kckice. Batake odvojite od kostiju i takođe iseckajte. Seckani crni i beli luk propržite na malo ulja i vode dok ne postane staklast. Dodajte meso, začin C, biber i pržite dok meso ne porumeni. U prženo meso stavite peršun, lovorov list, origano , promešajte , sipajte paradajz sok i vode da skroz prekrije meso , poklopite i kuvajte na umerernoj vatri oko 40 minuta a onda sklonite poklopac i tako kuvajte još 15 minuta. Služite uz prilog po želji.
P.S. Ako Vam se sos nije zgusnuo izmešajte 1 kašiku brašna ili prezli sa 1 dl vode i 1 kašikom soka od paradajza, umešajte u meso i kuvajte još 10-tak minuta! Savršeno mekano i ukusno meso ! Hvala Masatera - original recept možete videti ovde!Prijatno ! :-)
 

Related Posts:

  • Punjene pečurke - 500 gr pečuraka- 150 gr šunke- 150 gr kačkavalja- origano, začin C- malo margarinaPečuke operite , pažljivo isecite peteljke i "meso" oko peteljki … Read More
  • Brzi svinjski medaljoni- 500 gr svinjskog filea- 400 gr pečuraka- 2 manje glavice crnog luka- 2 paradajza- 1 dl belog vina- 1 dl neutralne pavlake- 100 gr parmezana - z… Read More
  • Zapečene makarone - 300 gr barenih makarona (fusilli)- 300 gr mlevenog junećeg mesa- 150 gr kačkavalja - 2 struka mladog luka- 1 veća šargarepa - 1 dl belog … Read More
  • Zapečene pljeskavice - 300 gr mlevenog junećeg mesa- 3 jaja- 1 glavica manjeg crnog luka- puna šaka prezli- 2 dl kisele pavlake- 1 dl jogurta- so, biber, peršunIzmešajte … Read More
  • Brzo pileće belo meso- 500 gr pilećeg belog mesa - 2 kisele pavlake - 1 dl belog vina - 1 kesica začina "mix-pečena piletina" (npr.KOTANYI 10gr) - peršun  Belo meso i… Read More

2 коментара:

  1. Odlično jelo, još malo tjestenine ili palente i to je to.

    Kiss.

    ОдговориИзбриши
  2. ja baš volim pileće paprikaše i često ih radim po jako sličnom receptu, odlično

    ОдговориИзбриши