субота, 16. октобар 2010.

Lenja pita by MAXIVIDA

10

Divna lenja pita od drage MAXIVIDE koju u originalu možete videti ovde ! Ja sam je radila sa manjim izmenama, ali zagarantovano je  uživanje u ukusu ovog starog i savršenog kolača ! 
- 550 gr brašna
- 250 gr margarina
- 1/2 šolje šećera u prahu (šolja od 2 dl)
- 1/2 šolje hladnog mleka
- 1 prašak za pecivo
- 1 kašičica ekstrakta vanile 
- 1 kg izrendanih jabuka
- 6 kašika šećera 
- 1 kašika cimeta
- malo prezli
U vanglicu stavite pola količine brašna, dodajte prašak za pecivo, naseckan margarin, šećer u prahu, mleko i ekstrakt vanile pa zamesite glatko testo postepeno dodajući ostatak brašna. Testo podelite na dva jednaka dela. U pleh stavite papir za pečenje, razvucite prvu koru pa je stavite na papir. Preko kore pospite malo prezli, rasporedite izrendane jabuke (prethodno dobro oceđene) , pospite cimetom i šećerom. Razvucite drugu koru i stavite je preko fila, premažite je hladnom vodom , izbodite čačkalicom na par mesta (skroz do donje kore) i stavite da se peče na 180 stepeni oko 45 minuta. Pitu služite posutu sa šećerom u prahu . :-)))
P.S. Šta reći sem - FANTASTIČNO ! Hvala MAXIVIDA na odličnom receptu! Prijatno! :-D 
 

10 коментара:

  1. Hvala Jovana, najviše me obraduje kad neko poneki recept i isproba.

    ОдговориИзбриши
  2. Stvarno je fino uspela, dodje mi da pruzim ruku kroz monitor i da se pozluzim...ako ti slucajno bude falila neka kockica na tanjiru, da znas ko je "krivac"!;)))

    ОдговориИзбриши
  3. Fantasticno ti je ispala...bas primamljivo izgleda!

    ОдговориИзбриши
  4. e al si me nasla sa ovom lenjom piticom, cak do ovde se oseca predivan miris :))))) extra je ispala nemam reci, a svidja mi se sro ide margarin jer mast ne volim.hvala dragoj Maxividi i njanoj baki na divnom receptu :)

    ОдговориИзбриши
  5. prekrasno izgleda tvoja pita, sve pohvale!

    Pusa.

    ОдговориИзбриши
  6. Kolika je velicina pleha za ovaj recept? "Kako" razvlacis koru? Hvala :)

    ОдговориИзбриши