Divna lenja pita od drage MAXIVIDE koju u originalu možete videti ovde ! Ja sam je radila sa manjim izmenama, ali zagarantovano je uživanje u ukusu ovog starog i savršenog kolača !
- 550 gr brašna
- 250 gr margarina
- 1/2 šolje šećera u prahu (šolja od 2 dl)
- 1/2 šolje hladnog mleka
- 1 prašak za pecivo
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1 kg izrendanih jabuka
- 6 kašika šećera
- 1 kašika cimeta
- malo prezli
U vanglicu stavite pola količine brašna, dodajte prašak za pecivo, naseckan margarin, šećer u prahu, mleko i ekstrakt vanile pa zamesite glatko testo postepeno dodajući ostatak brašna. Testo podelite na dva jednaka dela. U pleh stavite papir za pečenje, razvucite prvu koru pa je stavite na papir. Preko kore pospite malo prezli, rasporedite izrendane jabuke (prethodno dobro oceđene) , pospite cimetom i šećerom. Razvucite drugu koru i stavite je preko fila, premažite je hladnom vodom , izbodite čačkalicom na par mesta (skroz do donje kore) i stavite da se peče na 180 stepeni oko 45 minuta. Pitu služite posutu sa šećerom u prahu . :-)))
P.S. Šta reći sem - FANTASTIČNO ! Hvala MAXIVIDA na odličnom receptu! Prijatno! :-D
Volim sve vrste pita a tvoja je super...
ОдговориИзбришиHvala Jovana, najviše me obraduje kad neko poneki recept i isproba.
ОдговориИзбришиUna classica e buona torta, ciao
ОдговориИзбришиDivna ti je!!!
ОдговориИзбришиStvarno je fino uspela, dodje mi da pruzim ruku kroz monitor i da se pozluzim...ako ti slucajno bude falila neka kockica na tanjiru, da znas ko je "krivac"!;)))
ОдговориИзбришиFantasticno ti je ispala...bas primamljivo izgleda!
ОдговориИзбришиe al si me nasla sa ovom lenjom piticom, cak do ovde se oseca predivan miris :))))) extra je ispala nemam reci, a svidja mi se sro ide margarin jer mast ne volim.hvala dragoj Maxividi i njanoj baki na divnom receptu :)
ОдговориИзбришиprekrasno izgleda tvoja pita, sve pohvale!
ОдговориИзбришиPusa.
odlično ti je ispala
ОдговориИзбришиKolika je velicina pleha za ovaj recept? "Kako" razvlacis koru? Hvala :)
ОдговориИзбриши