недеља, 17. октобар 2010.

Knedle u paradajz sosu

11

Za knedle Vam je potrebno :
- 500 gr krompira
- 300 gr mlevenog mesa
- oko 130 gr brašna
- 3 kašike griza
- 3 kašike prezli
- 1 jaje
- 1 žumance
- manja glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- so, začin C, peršun
Krompir oljuštite, isecite na kockice , skuvajte, ispasirajte i ostavite da se potpuno ohladi. Crni i beli luk i peršun stavite u blender i izmiksirajte. Sjedinite mleveno meso, žumance, prezle i mešavinu luka i peršuna, dodajte začin C po ukusu pa dobro izmesite. Od pripremljene smese pravite kuglice veličine oraha (nauljenim rukama ) i propržite ih na vrelom uljuda porumene pa ih izvadite na ubrus da se prohlade. U ohlađen pire krompir dodajte malo soli, jaje i griz pa postepeno dodajte brašno i mesite dok testo ne počne da se odvaja od prstiju. Pravite knedle od dobijenog testa a u sredinu svake knedle stavite prohlađenu kuglicu od mesa i zataškajte testom. Punjene knedle spuštajte u ključalu vodu i ostavite da se kuvaju. Kad isplivaju na površinu kuvajte ih još 5 minuta. Dok se knedle kuvaju pripremite sos.
Za sos Vam je potrebno :
- 4 dl soka od paradajza
- 4 dl vode
- 2 kašike brašna
- 1/2 dl ulja
- bosiljak, origano 
Na ulju propržite brašno pa dodajte sok od paradajza i vodu neprestano mešajući žicom za mućenje. Kuvajte dok ne dobijete željenu gustinu sosa. Dodajte začine po želji, bosiljak, origano pa kuvane knedle vadite rešetkastom kašikom i spuštajte u pripremljen sos i ostavite da proključa. Sklonite sa ringle i služite toplo. 
P.S. Nije baš brz ručak ali zato je fenomenalno ukusan što je najbitnije ! Testo od krompira treba da bude mekše da ne bi bilo tvrdo kad se skuva ! Prijatno! :-)))))))))

Related Posts:

  • Zapečene palačinke Za palačinke Vam je potrebno:- 250 gr brašna- 2 jajeta- 5 dl mleka- 1 kesica praška za pecivo- malo origanaPosebno umutite žumanca , brašno pomešano … Read More
  • Aromatična piletina - po 2 komada bataka , karabataka i krilca - 1/2 margarina - 4 čena belog luka - 150 gr prezli - veza peršuna - bosiljak (svež ili suvi) - kašičica o… Read More
  • Čizkejk sa pečurkama Za koru Vam je potrebno :- 100 gr brašna- 75 gr margarina- 75 gr kačkavalja- malo soliKačkavalj sitno izrendajte. U vanglicu sjedinite brašno, omekša… Read More
  • Medena piletinaU okviru igre Ajme koliko nas je koju je osmislila blogerka Snježana za mesec februar naša domaćica je Aleksandra1234 ko… Read More
  • Zapečene palačinke 2 - 6 gotovih palačinki- 500 gr mlevenog mesa- 200 gr pečuraka- 100 gr suvog mesa ili slanine- 100 gr kačkavalja - 1 kašika peršuna- 2 jajeta- 1… Read More

11 коментара:

  1. Do sada sam jela samo slatke knedle,
    pa me baš zanima okus ovih tvojih!
    Mislim da će biti ovaj tjedan na meniju:)..
    PUSA

    ОдговориИзбриши
  2. Divim ti se draga moja sestrice :) Ovaj recept zasluzuje svaku pohvalu (a degustatoru prosto zavidim :))))Obavezno isprobavam sutra kisssic

    ОдговориИзбриши
  3. interesantan ti je ovaj recept, probat ću ga sigurno!

    Pusa.

    ОдговориИзбриши
  4. Hvala Vam od srca devojke :-* ! Knedle su zaista fantastične i verujte mi na reč - nema greške !!! Jeste malo duži proces pravljenja ali se svaki minut isplati kada ih probate :-)))))) ! Prijatno !

    ОдговориИзбриши
  5. Kako svašta lepo može da se napravi od krompir testa, samo treba malo kreativnosti! Super!

    ОдговориИзбриши
  6. Jovana, ovo ti je super ideja a sto dobro izgleda...

    ОдговориИзбриши
  7. ovo su odlične knedle, ja sam jednom radila neke slične, ali mi se žurilo pa nisam mogla dočekati da se krumpir ohladi, pa tijesto nije bilo dobro i nisam mogla omatat meso... ugl.ispale su naizgled jako ružno, no bile su fine
    sljedeći put ću si uzeti vremena za sve lijepo fino obaviti

    ОдговориИзбриши