понедељак, 2. август 2010.

Suve paprike punjene pasuljem

14


- 10-12 suvih crvenih paprika
- 500 gr pasulja tetovca
- 200 gr slanine
- 3 veće glavice crnog luka
- 1 šargarepa
- 2 češnja belog luka
- so, biber, peršun 
Pasulj potopite u hladnu vodu veče pre kuvanja. Sutradan operite pasulj pa ga stavite u šerpu zajedno sa sitno seckanim lukom , rendanom šargarepom, seckanom slaninom i belim lukom pa začinite solju i biberom, nalijte vodom da ogrezne , poklopite i kuvajte na umerenoj temperaturi dok pasulj ne bude 80 % kuvan tj. dok ne uvri skoro sva tečnost. U međuvremenu , dok se pasulj kuva , paprike potopite u vruću vodu. Kad je pasulj kuvan, ostavite da se malo prohladi pa punite oceđene paprike. Okruglu tepsiju namažite sa malo ulja. Fil koji Vam je ostao od punjenja ravnomerno rasporedite po dnu tepsije pa preko njega poslažite punjene paprike. Stavite u rernu zagrejanu na 220 stepeni i pecite oko 30 minuta.
P.S. Stari i fenomenalan recept naših baka! Ove paprike mogu biti i posne samo izostavite slaninicu! Prijatno!  

14 коментара:

  1. Ovaj recept još nisam vidjela, ali vjerujem da jakoo ukusan kao i sve što ti pripremiš i nama prezentiraš.
    Velika pusa!

    ОдговориИзбриши
  2. nisam ni ja radila u potpunosti ovu kombinaciju, ali vjerujem da je jako fino i taman kako meni odgovara

    ОдговориИзбриши
  3. Jako volim suve paprike uglavnom posne,ali nikad ih nisam probala sa pasuljem.
    Na zimu ih sigurno probam!!!

    ОдговориИзбриши
  4. Cenim što si postavila ovaj stari recept. Inače, jako volim stara jela, ali često ubacim neki sastojak današnjice:) Bravo za pripremu i ja spremam na sličan način. Znam im ukus i mame me, ali tek kad prođu ove vrućine:)

    ОдговориИзбриши
  5. Drage moje devojke hvala Vam puno!Paprike su fenomenalne! To se kod moje bake uvek spremalo u dane posta, a po ovoj vrućini su morale da se nađu na meniju jer su se mom tati prijele ! :-D Prijatno ! Veliki pozdrav!

    ОдговориИзбриши
  6. Ovo izgleda fantasticno, ne znam sta vise volim papriku ili pasulj:) Pusa

    ОдговориИзбриши
  7. spremam posnu varijantu sa pirincem i svim mogucim povrcem, ali jos nisam probala sa pasuljem, znas ima krajeva Srbije gde nikada nisu jeli niti imaju gde da kupe suvu papriku kao naprimer oko Sapca i Loznice...to je za njih delikates kad probaju...na bookmark do posta

    ОдговориИзбриши
  8. Здраво Волим богиња желите да вас питам,
    мој муж долази из Србија и рекао ми је да пронађете рецепт, каже он каратзортева Можете ли ми помоћи;
    Знаш;

    ОдговориИзбриши
  9. Draga Biljana hvala puno! Pošto volite i papriku i pasulj red je da ih spojite u jedno i probate ovaj fantastičan recept! Veliki pozdrav!
    Jelena u pravu ste da ne mogu baš svi gde da kupe ove divne paprike! Probajte pa javite kako Vam se dopadaju ! Pozdrav ! :-D

    ОдговориИзбриши
  10. Draga Margarita pokušaću da Vam pomognem ! Veliki pozdrav !

    ОдговориИзбриши
  11. Хвала Ја ћу чекати
    Он је рекао да је то нешто попут свињетине снитзел сигурно сос на врху Они су живели у области су биле код Битоља

    ОдговориИзбриши
  12. Γεια σας Μαργαρίτα. Η φίλι μου, η Γιοβάνα θα σας μαγειρέψει ο τι θέλετε. Καρατζόρτζεβα είναι το φαγιτό απλό και οραίο. Χαιρετίζματα απο το Βελιγράδι.

    ОдговориИзбриши