петак, 30. јул 2010.

Pileća džigerica sa pirinčem

4

- 400 gr pileće džigerice
- pola šolje pirinča ( šolja od 2 dl)
- 2 manja crna luka
- 2 crvene paprike
- 1 praziluk
- začin C , peršun
Džigericu dobro operite, prosušite i isecite na komadiće. Crni luk i praziluk iseckajte. Stavite u dublji tiganj ulje, džigericu i iseckan luk i pržite na laganoj vatri. Na pola prženja dodajte papriku sečenu na štapiće. Pirinač obarite pa kad je džigerica pečena dodajte ga, dobro promešajte i sklonite sa ringle. Začinite po ukusu. Servrajte toplo na tanjir i pospite peršunom. 
P.S. Jako brzo i ukusno jelo ! Možete po ukusu dodati i grašak ili kukuruz ! Prijatno ! :-D

4 коментара:

  1. Njam, njam, obozavam đigu, al nikad je nisam pravila sa rizom, moram probati. Pusa:))

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala draga Biljana, odlična je , probajte! Veliki pozdrav!

    ОдговориИзбриши