петак, 30. јул 2010.

Pileća džigerica sa pirinčem

4

- 400 gr pileće džigerice
- pola šolje pirinča ( šolja od 2 dl)
- 2 manja crna luka
- 2 crvene paprike
- 1 praziluk
- začin C , peršun
Džigericu dobro operite, prosušite i isecite na komadiće. Crni luk i praziluk iseckajte. Stavite u dublji tiganj ulje, džigericu i iseckan luk i pržite na laganoj vatri. Na pola prženja dodajte papriku sečenu na štapiće. Pirinač obarite pa kad je džigerica pečena dodajte ga, dobro promešajte i sklonite sa ringle. Začinite po ukusu. Servrajte toplo na tanjir i pospite peršunom. 
P.S. Jako brzo i ukusno jelo ! Možete po ukusu dodati i grašak ili kukuruz ! Prijatno ! :-D

Related Posts:

  • Suve paprike punjene pasuljem - 10-12 suvih crvenih paprika- 500 gr pasulja tetovca- 200 gr slanine- 3 veće glavice crnog luka- 1 šargarepa- 2 češnja belog luka- so, biber, peršun… Read More
  • Pileća džigerica sa pirinčem- 400 gr pileće džigerice- pola šolje pirinča ( šolja od 2 dl)- 2 manja crna luka- 2 crvene paprike- 1 praziluk- začin C , peršunDžigericu dobro operi… Read More
  • Makarone u sosu- 500 gr makarona - 100 gr slanine- 100 gr suvog mesa- 100 gr kačkavalja- 50 gr krem sira- 50 gr starijeg sira  - 1 pakovnje tost sira … Read More
  • Pečeni pileći bataci i krilca- 2 pileća bataka - 2 pileća krilca- 80 gr prezli- 60 gr pečenog kikirikija- 1,5 dl kečapa- 1 kašika meda- 150 gr margarina- kašičica aleve papri… Read More
  • Pileći Satai ražnjići- 500 gr pilećeg belog mesa- 1 kašika soka od limuna- 1 češanj belog luka - so, biberMeso isecite na kockice (ne baš previše sitne ! ) pa ga stav… Read More

4 коментара: