субота, 7. август 2010.

Medaljoni u slanini

15


- 500 gr mešanog mlevenog mesa
- 12 režnjeva salnine isečene na tanje listove
- 100 gr kačkavalja
- 2 čena belog luka
- 1 glavica crnog luka
- 4 kašike prezli
- 1 jaje
- 1 kašika seckanog peršuna
- 1 kašičica crvene aleve paprike
- začin C, biber
Iseckajte sitno crni luk, beli luk i peršun. U većoj činiji sjedinite mleveno meso, prezle, jaje, iseckani crni i beli luk, alevu papriku i peršun. Začinite po želji začinom C i biberom.  Sve dobro rukama umesite dok ne dobijete kompaktnu smesu pogodnu za oblikovanje. Podelite smesu na 12 jednakih delova pa nauljenim rukama pravite medaljone. Kačkavalj podelite na 12 kockica . U sredinu svakog medaljona stavite po kockicu kačkavalja i zataškajte je mesom. Listove slanine presecite na pola po dužini tako da dobijete 24 komada. U kalup za projice stavite unakrsno listove slanine, preko stavite pripremljene medaljone i obmotajte ih krajevima slanine pa pričvrstite čačkalicom da se ne bi otvarali. Pecite na 200 stepeni oko 30 minuta tj. dok ne porumene. Poslužite uz pomfrit ili prilog po želji .
P.S. Predivni i ukusni paketići ! Naravno ove medaljone možete peći i u običnoj tepsiji ! Pre služenja izvadite čačkalice ! Prijatno!   

Related Posts:

  • Juneći gulaš na grčki način- 500 gr junećeg mesa- 1 kg crnog luka- 500 gr svežeg paradajza- 1 dl maslinovog ulja- 1 kašika origana- 1 kašika suvog bosiljka- 1 kašičica cimeta- 2… Read More
  • Suve paprike punjene pasuljem - 10-12 suvih crvenih paprika- 500 gr pasulja tetovca- 200 gr slanine- 3 veće glavice crnog luka- 1 šargarepa- 2 češnja belog luka- so, biber, peršun… Read More
  • Pileći Satai ražnjići- 500 gr pilećeg belog mesa- 1 kašika soka od limuna- 1 češanj belog luka - so, biberMeso isecite na kockice (ne baš previše sitne ! ) pa ga stav… Read More
  • Svinjski file u sosu- 500 gr svinjskog filea- 1,5 dl belog vina- 1,5 dl kisele pavlake- 50 gr margarina- 3 češnja belog luka- začin C, biber Meso isecite na odreske … Read More
  • Pileća džigerica sa pirinčem- 400 gr pileće džigerice- pola šolje pirinča ( šolja od 2 dl)- 2 manja crna luka- 2 crvene paprike- 1 praziluk- začin C , peršunDžigericu dobro operi… Read More

15 коментара:

  1. Tanjice moja lepa neću ;-))) Samo ti meni uživaj ! Ovo u Egiptu nema ! ;-))))

    ОдговориИзбриши
  2. ovo sam videla negde i nikako da upotrebim kalup, tj.svaki put zaboravim...super su..pogotovo sto svi ispadnu iste velicine pa je lepo za prezentaciju

    ОдговориИзбриши
  3. Draga Jelena hvala puno ! Odlicni su ! Pozdrav!
    Ami hvala i prijatno ! :-D

    ОдговориИзбриши
  4. Kako da ne vidim ovu lepotu!? Joj, al bi mi prijalo malo ...:)

    ОдговориИзбриши
  5. super medaljnočići, a i divna ideja iskoristiti kalupe za još nešto

    ОдговориИзбриши
  6. Drage moje Nale i Nina hvala Vam puno ! Veliki pozdrav :-D

    ОдговориИзбриши
  7. Hvala draga Biljana i ukusno je sto je najbitnije ! :-)))

    ОдговориИзбриши
  8. ajme draga jovana ovo izgleda divno:)).....a vjerujem i da je njami,njami......
    pusa:)).....

    ОдговориИзбриши
  9. Hvala Vam drage Snežana i Mare ! :-))))) Odlično je zaista! :-)))

    ОдговориИзбриши
  10. Kako dobra ideja za iskoristiti kalup od muffina, genijalno i čini mi se prefino :)

    ОдговориИзбриши
  11. Draga Marija hvala puno ! Ideja je odlična a imam ih još par i uskoro ću ih prikazati! A da je ukusno - jeste i to baš baš! Odlično je !

    ОдговориИзбриши