петак, 6. август 2010.

Makarone u sosu

13

- 500 gr makarona 
- 100 gr slanine
- 100 gr suvog mesa
- 100 gr kačkavalja
- 50 gr krem sira
- 50 gr starijeg sira  
- 1 pakovnje tost sira 
- 3 dl neutralne pavlake
- začin C , peršun 
Propržite na ulju seckanu slaninu i suvo meso. Dodajte rendani kačkavalj, iseckan tost sir, izmrvljen sir i krem sir i dobro izmešajte. Sipajte pavlaku, ostavite da proključa i krčkajte još svega 3-4 minuta na umerenoj vatri pa začinite po želji (vodite računa koliko su slani sirevi da ne presolite jelo ! ). Makarone obarite, ocedite pa ih sipajte u pripremljen sos i promešajte ali pazite da se makarone ne raspadnu ! Sipajte na tanjir i pospite seckanim peršunom ! Služite toplo!
P.S. Što više vrsta sireva stavite to je bolji ukus ! Ukus je fenomenalan pogotovo ako imate domaću slaninicu i suvo meso ! Prijatno! :-D  
 

13 коментара:

  1. Dopada mi se tvoj blog...Tortu sa kestenom probam prvom prilikom!

    ОдговориИзбриши
  2. Jovana , ovo lepo da preimenujes u Makarone sa tri vrste sira...kao sto ima 3... volim sto nema osobe koja ne voli pastu...osim onih kojima se zgadila u vojsci...tako da se svima ugodi..narocito deci

    ОдговориИзбриши
  3. Hello Jovana,
    I just love every single dish you have posted today! lots of work! Compliments and have a nice weekend! xo

    ОдговориИзбриши
  4. Jasna hvala Vam od srca! Prijatno ! Pozdrav!
    Draga Jelena hvala na predlogu to sam i ja razmišljala (sa 4 vrste sira) ali kao što napisah što više sira to bolje! Veliki pozdrav i hvala na sugestijama, jer to veoma cenim. :-)
    Dear Nina thank you very much ! Best regards and enjoy ! :-D

    ОдговориИзбриши
  5. Hvala puno Stočiću i Nale! :-D Veliki pozdrav!

    ОдговориИзбриши
  6. odlično, volim makarone u svim verzijama

    ОдговориИзбриши
  7. Hvala Nina ,šta reći sem PRIJATNO ! Pozdrav :-D

    ОдговориИзбриши
  8. Isproban recept danas i zaista fenomenalno. Sve pohvale i za makarone i za blog

    ОдговориИзбриши
  9. Draga Phiphy hvala Vam od srca ! Prijatno! Veliki pozdrav !

    ОдговориИзбриши