уторак, 10. август 2010.

Piletina sa karijem i soja sosom

8

- 500 gr pilećeg belog mesa
- 1,5 dl supe od povrća
- 1 dl soja sosa
- 1 dl kečapa
- 2 kašike gustina 
- 1 kašika jabukovog sirćeta
- 1 kašika žutog šećera
- 1 kašika karija
- 1 kašika pečenog susama
- malo ruzmarina 
- začin C, biber
Piletinu isecite na trake, pospite karijem, začinom C i biberom po ukusu. Zatim uvaljajte meso u gustin pa ga ispecite na vrelom ulju da porumeni. Izvadite meso iz tiganja i ostavite na toplom. Posebno u činiji sjedinite soja sos, kečap , jabukovo sirće, supu od povrća i šećer,  dobro promešajte malo začinite po ukusu i stavite u dublji tiganj da kratko prokuva. Dodajte piletinu u sos i dinstajte na umerenoj temperaturi dok meso skroz ne omekša a suvišna tečnost ne uvri. Gotovo meso pospite sa susamom i ruzmarinom. Služite toplo uz pirinač i povrće ili prilog po želji. 
P.S. Preporučujem kuvani pirinač sa grilovanim povrćem jer je odlična kombinacija uz ovako spremljeno meso! Ukus mesa je odličan, pikantan a ako želite da bude malo ljutkasto (kao moj suprug :-D ) onda dodajte u sos malo čilija u prahu ! Prijatno ! :-D


 

8 коментара:

  1. Super izgleda.Kod tebe gde imas Burek sa sirom imas jedan recept od mene za burek i poseti kod mene Video Burek.Pozdrav...

    ОдговориИзбриши
  2. Surac hvala, pogledacu kod Vas recept! Pozdrav.
    Draga Zondra hvala od srca i baš mi je drago da sam Vam pogodila ukus ! Veliki pozdrav !

    ОдговориИзбриши
  3. Draga Jovana,

    Upravo cu ovaj divni recept da probam veceras! Bice dobro ne sumljam.

    Pozdrav,
    Slavica

    ОдговориИзбриши